„Perioada marilor provocări pentru Moldova”. Președinta Parlamentului European s-a întâlnit cu premierul Gavrilița
Full Article 2 minutes read

„Perioada marilor provocări pentru Moldova”. Președinta Parlamentului European s-a întâlnit cu premierul Gavrilița

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a avut o întrevedere cu premierul R. Moldova Natalia Gavrilița. Oficialul european a dat asigurări că țara noastră va fi sprijinită în continuare de Parlamentul European în gestionarea procesului de aderare la Uniunea Europeană și consolidarea rezilienței în fața provocărilor actuale. 

Șefa Executivului a apreciat sprijinul constant al Parlamentului European în implementarea agendei de integrare, asumate de Republica Moldova, accentuând în principal rezoluțiile prin care a fost solicitată acordarea statutului de țară candidat pentru aderare la UE. În context, prim-ministra a reiterat faptul că autoritățile sunt hotărâte să implementeze cele 9 condiționalități, în vederea deschiderii negocierilor de aderare, la nivel național fiind elaborat un Plan de acțiuni care conține măsurile necesare în acest sens.

„Dorim să ne rămâneți alături în realizarea următorilor pași esențiali pentru viitorul nostru în familia UE. Simțim și apreciem solidaritatea europeană, în special acum, când ne confruntăm cu multiple crize și muncim pentru ca cetățenii noștri să trăiască în condiții de siguranță și bunăstare”, a spus Natalia Gavrilița.

„Vizita mea vine în perioada marilor provocări pentru Republica Moldova. Am văzut cât de mult lucrați asupra realizării obiectivelor stabilite, cât de eficiente sunt acțiunile voastre și toți pașii pe care îi parcurgeți în procesul de aderare la UE. De aceea, vom continua să ajutăm țara voastră. Avem misiunea de a identifica împreună prioritățile pentru perioada imediat următoare, pentru a putea oferi suportul nostru și, evident, vom trece la acțiuni pe termen mediu și lung”, a menționat Roberta Metsola.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind situația de securitate din regiune, consecințele negative asupra stabilității socio-economice a Republicii Moldova și crizele în lanț, generate de războiul din Ucraina. În mod special, părțile s-au referit la criza energetică și identificarea surselor alternative de aprovizionare cu gaze, inclusiv prin participarea țării noastre la Platforma Energetică a UE.

Amintim că, tot astăzi, Metsola a avut o întrevedere cu președinta Maia Sandu. De asemenea, aceasta a ținut un discurs în Parlamentul Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: