Peste 11 mii de refugiați ucraineni au beneficiat de asistență medicală la Chișinău. Câte femei din Ucraina au născut?
Full Article 2 minutes read

Peste 11 mii de refugiați ucraineni au beneficiat de asistență medicală la Chișinău. Câte femei din Ucraina au născut?

Mii de refugiați ucraineni aflați pe teritoriul municipiului Chișinău beneficiază de asistență medicală de specialitate. Potrivit Primăriei capitalei, de la declanșarea războiului din Ucraina, în instituțiile medico-sanitare municipale au fost înregistrate 11 294 de adresări pentru asistență medicală. Dintre acestea – 9 252 solicitări de asistență medicală primară și alte 2 030 de solicitări de asistență medicală spitalicească. 

Sănătatea și securitatea copiilor refugiați este prioritatea de bază a autorităților municipale. În acest context, de la declanșarea războiului, 6519 de copii au beneficiat de asistență medicală gratuită în instituțiile medico-sanitare municipale. De asemenea, în spitatele municipiului Chișinău au venit pe lume 51 de copii, iar 493 de gravide au parte de asistența medicilor în monitorizarea sarcinii. Este un efort comun al medicilor care cu responsabilitate și dedicație au grijă nu doar de sănătatea noastră, ci și de cea a persoanelor fugite din calea războiului„, a menționat viceprimarul municipiului Chișinău, Angela CUTASEVICI.

Încă de la începutul războiului, pentru a identifica necesitățile și problemele cu care se confruntă copiii și familiile refugiate din Ucraina, dar și pentru oferirea imediată a suportului, protecției și serviciilor specializate în municipiul Chișinău a fost lansată campania „Ajută-mă să te ajut!”.

Pe perioada campaniei, au fost informate peste 4000 de persoane din comunitatea refugiaților privind serviciile specializate acordate de instituțiile municipale. De asemenea, au fost cartografiați (evaluați) 2827 copii refugiați.

Campania „Ajută-mă să te ajut!” a fost realizată de către Primăria municipiului Chișinău și Direcția Generală pentru Protecția Drepturilor Copilului a Consiliului municipal Chișinău în cadrul proiectului „Date pentru Impact” (D4I), implementat de Palladium International, cu sprijinul financiar al Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și susținerea Agenției ONU pentru Refugiați (UNHCR).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: