Peste 80 de oficiali europeni, reuniți la Chișinău, au adoptat o rezoluție de susținere pentru Moldova: „Reflectă devotamentul nostru neclintit”
Full Article 3 minutes read

Peste 80 de oficiali europeni, reuniți la Chișinău, au adoptat o rezoluție de susținere pentru Moldova: „Reflectă devotamentul nostru neclintit”

Republica Moldova va beneficia în continuare de sprijin în procesul de aderare la Uniunea Europeană și pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a populației. O rezoluție care specifică acest lucru a fost aprobată astăzi, în cadrul reuniunii președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe, găzduită de Parlamentul de la Chișinău, United4Moldova.

Potrivit legislativului de la Chișinău, cei peste 80 de participanți la reuniune, reprezentanți ai diferitor state membre ale Uniunii Europene, au recunoscut și au salutat progresul înregistrat de Republica Moldova în reforma sectorului judiciar, eforturile susținute de deoligarhizare și de combatere a corupției, „în pofida interesului înrădăcinat și a provocărilor”. „Rezoluția reprezintă o reafirmare a dedicării națiunilor UE față de perspectiva de aderare a Republicii Moldova, o recunoaștere a faptului că viitorul țării noastre este în Uniunea Europeană. Totodată, documentul subliniază rolul sprijinului acordat de comunitate europeană pentru o Europă mai rezilientă și mai unită”, se arată într-un comunicat al legislativului.

Astfel, participanții la reuniune și-au exprimat determinarea de a acorda în continuare asistență Republicii Moldova, în contextul atingerii obiectivului de aderare la UE, de reformă a țării și de îmbunătățire a condițiilor de viață a cetățenilor. „Acest angajament reflectă devotamentul nostru neclintit față de modelarea unui viitor care să nu fie doar prosper, dar și profund armonizat cu aspirațiile cetățenilor moldoveni”, se stipulează în Rezoluție, potrivit reprezentanților legislativului.

Totodată, prin rezoluția aprobată se face apel la Comisie și la Consiliul European să continue să susțină lupta Moldovei pentru democrație și reafirmarea deciziei suverane a Republicii Moldova de a-și urma calea de dezvoltare.

***

Precizăm că Parlamentul Moldovei a găzduit astăzi, în premieră, reuniunea președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe din țările Uniunii Europene. Pe parcursul întregii zile, autoritățile de la Chișinău, împreună cu zeci de oficiali europeni au discutat despre perspectiva europeană a țării noastre și cum pot fi sprijinite eforturile de integrare europeană a Moldovei. La dezbateri au participat numeroși parlamentari din diferite state membre ale Uniunii Europene, reprezentanți ai Parlamentului European și diplomați.

În cadrul evenimentului, președinta Maia Sandu a susținut un discurs. Șefa statului a îndemnat oficialii europeni prezenți să vorbească cu Guvernele țărilor lor să susțină declanșarea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova.

Reuniunea a avut loc pe platforma Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: