VIDEO Manifestație în susținerea palestinienilor, la Chișinău: „Cerem Parlamentului să condamne genocidul din Palestina”
Full Article 3 minutes read

VIDEO Manifestație în susținerea palestinienilor, la Chișinău: „Cerem Parlamentului să condamne genocidul din Palestina”

Câteva persoane au participat la o acțiune organizată, pe 4 noiembrie, în fața Parlamentului de la Chișinău. Oamenii și-au manifestat solidaritatea cu palestinienii din Fâșia Gaza, care este bombardată de armata israeliană ca răspuns la atacurile grupării teroriste Hamas, care controlează această regiune. Totodată, manifestanții au cerut deputaților moldoveni să condamne „genocidul” palestinienilor.

Opt persoane au participat la manifestația în susținerea palestinienilor din Fâșia Gaza și Cisiordania. Aceștia au desfășura drapelul Autorității Naționale Palestiniene, dar și pancarte cu mesaje precum „Opriți genocidul din Gaza”, „Israel și Rusia – state teroriste” și „Free Palestine”.

Participanții au dat citire unei declarații în care condamnă „uciderea civililor din Gaza și Cisiordania de către armata israeliană”. De asemenea, în manifest se menționează că Israelul este „stat ocupant”, iar a susține poporul palestinian nu înseamnă a sprijini gruparea Hamas.

Totodată, manifestanții au criticat, în manifestul citit, faptul că Parlamentul de la Chișinău a adoptat o declarație de susținere a Israelul, care condamna și acțiunile teroriste, cât și votul de abținere al Moldovei când la Adunarea Generală a ONU a fost votată o rezoluție privind un armistițiu între Israel și Hamas și permiterea livrării asistenței umanitare în Fâșia Gaza, dar care nu menționa nimic despre atacul grupării teroriste.

Cerem Parlamentului Republicii Moldova să emită o declarație care să condamne nu doar atacul terorist al Hamasa din 7 octombrie, dar și genocidul care are loc acum în Palestina. Cerem tuturor membrilor Parlamentului să condamne crimele împotriva umanității, care sunt comise de armata israeliană și să se alăture la sutele de voci ale administrațiilor altor țări care cer un armistițiu imediat și încetarea bombardamentului asupra civililor”, a citit o manifestantă.

Participanții au formulat și câteva solicitări:

– Parlamentul să condamne „genocidul” palestinienilor;

– Parlamentul să recunoască independența „statului Palestina”;

-Parlamentul, Guvernul și Președinția să folosească toate canalele diplomatice și politice de care dispun pentru a promova soluții ce se înscriu în cadrul dreptului internațional.

***

Amintim că în Israel a fost instituită stare de război pe 8 octombrie – la o zi distanță după ce gruparea teroristă palestiniană Hamas a atacat această țară. Militanții grupării au bombardat Israelul, au ucis civili și au răpit oameni, pa care i-au dus în Gaza. Chiar dacă, ulterior, armata israeliană a eliminat teroriștii de pe teritoriul Israelului, Hamas continuă să atace această țară din Fâșia Gaza. La rândul său, forțele israeliene bombardează, în replică, Gaza.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: