Planul de acțiuni recomandat de Consiliul Europei: Transparența mass-mediei și descurajarea discursului de ură, printre obiective
Full Article 2 minutes read

Planul de acțiuni recomandat de Consiliul Europei: Transparența mass-mediei și descurajarea discursului de ură, printre obiective

Progreselor înregistrate până în prezent în implementarea Planului de acțiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024, au fost analizat miercuri, 24  ianuarie, la Chișinău. Evenimentul a fost moderat de Claus Neukirch, director de Coordonare de Programe al Consiliului Europei, și Vladimir Cuc, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

„Sprijinirea Republicii Moldova în implementarea agendei sale de reforme democratice rămâne o prioritate pentru Consiliul Europei, în special în procesul de aderare la UE. Datorită parteneriatului puternic cu UE și al sprijinului venit din partea statelor noastre membre ale Consiliului Europei și cele cu statut de observator, vom continua să susținem Republica Moldova prin intermediul actualului Plan de acțiune 2021-2024, dar și pe viitor”, a declarat Claus Neukirch, citat de un comunicat emis de MAEIE.

MAEIE anunță că reprezentanții instituțiilor beneficiare din Moldova au trecut în revistă progresele înregistrate în ultimul an, ca parte a Planului de acțiune, au evidențiat provocările întâmpinate în implementarea recomandărilor și au enumerat pașii care urmează să fie întreprinși în perioada următoare.

Totodată, potrivit sursei citate, autoritățile publice prezente la eveniment au subliniat importanța proiectelor de asistență implementate de Consiliul Europei și impactul acestora asupra proceselor de reformare a justiției, luptei împotriva corupției, susținerii educației pentru cetățenie democratică, combaterii traficului de ființe umane, consolidării domeniului constituțional, a studiilor constituționale și electorale, susținerii libertății și pluralismului mass-media, a democrației locale și descentralizării.

La final, membrii reuniunii au stabilit drept obiective prioritare în 2024 – consolidarea capacităților pentru implementarea noii legislații privind discursul de ură, îmbunătățirea implementării Convenției de la Istanbul și promovarea transparenței proprietății mass-media.

Planul de acțiune al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021 – 2024 este un instrument de programare strategică menit să alinieze în continuare legislația, instituțiile și practicile naționale ale Republicii Moldova la standardele europene în ceea ce privește drepturile omului, statul de drept și democrația. Incluzând 17 domenii de intervenție, cu un buget total de aproximativ 24 de milioane euro, planul de acțiuni este și un instrument de sprijinire a Republicii Moldova în îndeplinirea obligațiilor sale în calitate de stat membru al Consiliului Europei.

Planul de acțiuni recomandat de Consiliul Europei: Transparența mass-mediei și descurajarea discursului de ură, printre obiective


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: