Platforma DA anunță că „se va reține” de la înaintarea unui candidat pentru circumscripția nr.38. Cum explică decizia
Full Article 2 minutes read

Platforma DA anunță că „se va reține” de la înaintarea unui candidat pentru circumscripția nr.38. Cum explică decizia

Platforma Demnitate și Adevăr (PDA)„se va reține” de la înaintarea unui candidat la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr.38, Hâncești. Un comunicat în acest sens a fost publicat vineri, 24 ianuarie, de reprezentanții formațiunii. Aceștia au motivat deiciza prin faptul că nu vor să „disperseze și bulverseze definitiv electoratul”.

„Pentru a nu dispersa și bulversa definitiv electoratul, Platforma DA se va reține de la înaintarea unui candidat pentru circumscripția nr.38, demonstrând în felul acesta atașamentul pentru crezul său politic, dar și consecvență în acțiunile sale”, se arată în comunicat.

Totodată, PDA a făcut apel către partidele de dreapta, pe care le-a îndemnat să susțină un candidat unic al forțelor proeuropene.

„Suntem profund convinși că miza adevărată a scrutinului în circumscripția 38 este testul pentru unitate. Rezultatul lui ne va ajuta să înțelegem care sunt adevăratele interese ale liderilor și partidelor politice de pe centru dreapta”, se mai arată în comunicat.

Amintim că, joi, 23 ianuarie, Mihail Druță, propunerea PDA de consolidare a forțelor proeuropene și democratice la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală numărul 38, Hâncești, a declarat că nu va participa la scrutinul din 15 martie. Acesta a menționat că urma să participe, dacă era desemnat în calitate de candidat comun al PDA și PAS, dar și a cel puțin două formațiuni unioniste.

Până acum, și-au anunțat candidații pentru alegerile de la Hâncești șase formațiuni politice: Partidul Socialiștilor: Ștefan Gațcan, Partidul ȘOR: Vitalie Balinschi, Partidul Democrat din Moldova: Ion Mereuță, Partidul Unității Naționale: Vlad Țurcanu, Partidul Acțiune și Solidaritate: Olesea Stamate și Partidul Liberal-Democrat – Anatolie Postolachi.

Amintim că, vineri, 24 ianuarie, este ultima zi când doritorii de a candida pot depune dosarele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în susținerea candidaților.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: