Platforma DA susține că a identificat posibilități de a optimiza cheltuielile bugetare cu cel puțin 2 miliarde de lei
Full Article 2 minutes read

Platforma DA susține că a identificat posibilități de a optimiza cheltuielile bugetare cu cel puțin 2 miliarde de lei

Deputații Platformei DA au identificat posibilități de a optimiza cheltuielile bugetare cu cel puțin 2 miliarde de lei și realocarea acestora pentru populație și businessul afectat de criza pandemică. Cel puțin, despre acest lucru a anunțat Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă, astăzi, 22 aprilie.

În acest sens, Platforma DA propune „alocarea indemnizațiilor unice în mărime de 1000 de lei pentru fiecare pensionar cu pensia sub salariu mediu pe economie. Pentru această măsură urmează să fie alocate 650 milioane de lei”.

Pentru businessul mic și mijlociu se propune suplinirea fondului de susținere cu 457 de milioane de lei, astfel încât acesta să atingă cifra de 500 milioane de lei, iar cu banii din finanțările Uniunii Europene, peste un miliard de lei.

Andrei Năstase a anunțat că pentru patentari se propune „alocarea a 70 de milioane de lei cu destinația ajutor de șomaj pentru perioada stopării activității piețelor. Pentru agricultori, majorarea fondului național de dezvoltare a agriculturii cu 500 milioane de lei”.

De asemenea, Platforma DA propune majorarea Fondului pentru Dezvoltare Regională cu 300 milioane de lei, iar pentru medici, polițiști și militari, majorarea Fondului de urgență al Guvernului cu 50 milioane de lei. Totodată, se propune suplinirea cu 100 milioane de lei a bugetului programului Diaspora 1+3.

Menționăm că Platforma DA a înregistrat aceste amendamente. În acest sens, Năstase i-a îndemnat pe deputații din alte fracțiuni să le susțină.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: