Presa rusă susține că Lilian Darii ar planifica deschiderea unui hotel pe teritoriul Ambasadei Moldovei în Rusia. Reacția Chișinăului
Full Article 1 minutes read

Presa rusă susține că Lilian Darii ar planifica deschiderea unui hotel pe teritoriul Ambasadei Moldovei în Rusia. Reacția Chișinăului

Комсомольская правда a scris, pe 3 august, că ambasadorul Republicii Moldova la Moscova Lilian Darii ar intenționa să deschidă un hotel, un restaurant cu bucate naționale și depozite pe teritoriul Ambasadei Moldovei în Rusia. La rândul său, Ministerul rus de Externe a venit cu o reacție, unde a menționat că organizarea unei activități comerciale pe teritoriul ambasadei este o „încălcare a convenției privind acordurile diplomatice”, scrie Kommersant. Autoritățile de la Chișinău neagă informația. 

Potrivit sursei citate, Lilian Darii ar fi încercat să obțină sprijinul ministrului de externe de la Chișinău, Nicu Popescu.

„Dacă aceste informații sunt confirmate, vorbim despre o încălcare a convenției privind relațiile diplomatice”, a declarat pentru TASS un reprezentant al Ministerului rus de Externe, comentând articolul publicat de Комсомольская правда.

Contactat de NM, consilierul pe comunicare al ministrului Nicu Popescu, Igor Zaharov, a asigurat că complexul de clădiri gestionate de Ambasada Republicii Moldova din Federația Rusă este utilizat în strictă conformitate cu legislația internațională cu privire la  activitatea misiunilor diplomatice.

„Ambasada noastră în Federația Rusă nu realizează activități comercial-economice”, a adăugat Zaharov.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: