Preşedinta Georgiei nu mai poate zbura cu Georgian Airways? Zurabișvili a criticat anterior reluarea zborurilor cu Rusia
Full Article 2 minutes read

Preşedinta Georgiei nu mai poate zbura cu Georgian Airways? Zurabișvili a criticat anterior reluarea zborurilor cu Rusia

Compania aeriană națională a Georgiei, Georgian Airways, nu îi va permite președintelui georgian Salome Zurabișvili să se îmbarce în avioanele sale, după ce aceasta a anunțat boicotarea companiei și a refuzat să o deservească. Anunțul a fost făcut de fondatorului companiei aeriene, Tamaz Gaiashvili, scrie agenția TASS.

„Doamna Salome a anunțat un boicot al companiei aeriene naționale. O declarăm persona non grata. Până când nu își cere scuze poporului georgian, nu o vom lăsa la bord”, a spus Gaiashvili într-un comunicat.

Amintim că președintele rus Vladimir Putin a semnat pe 10 mai un decret de desființare a regimului de vize pentru cetățenii georgieni din 15 mai. Printr-un alt decret, el a anulat interzicerea zborurilor companiilor aeriene ruse și vânzarea de excursii în Georgia, care erau în vigoare din 2019. Președinta Salome Zurabişvili a îndemnat atunci autoritățile georgiene să nu răspundă inițiativei Rusiei, un apel care a fost ignorat.

Astfel, primul zbor operat între cele două țări a avut loc pe 19 mai, când aeronava companiei aeriene ruse „Azimuth” a aterizat pe Aeroportul Internațional Tbilisi. De sâmbătă, transportatorul național georgian, Georgian Airways, a început să opereze zboruri directe. În reacție, președinta Salome Zurabişvili a anunțat pe 20 mai că declară boicotul companiei Georgian Airways, după reluarea zborurilor de către aceasta în Rusia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: