Prim-ministrul Italiei: Dintre marile state UE, doar o singură țară este pregătită să acorde Ucrainei statutul de candidat
Full Article 2 minutes read

Prim-ministrul Italiei: Dintre marile state UE, doar o singură țară este pregătită să acorde Ucrainei statutul de candidat

Premierul italian Mario Draghi a spus că „toate statele de bază” ale Uniunii Europene sunt împotriva acordării Ucrainei a statutului de candidat la UE – comunică Spektr.co cu referire la agenția de presă Ansa

„Aproape toate principalele state ale UE – aș spune toate cu excepția Italiei – se opun statutului de candidat”, a spus politicianul, menționând că Ucrainei i-ar putea fi oferită ocazia de a se pregăti pentru aderarea la UE „într-o procedură accelerată”. Acum, potrivit lui Draghi, Comisia Europeană pregătește un raport pe această temă.

În cadrul unei ședințe a Consiliului European din 30 mai, liderii țărilor Uniunii au convenit că cererea Ucrainei de aderare la UE va fi luată în considerare la următoarea întâlnire din iunie.

Anterior președintele francez Emmanuel Macron a declarat că procesul de aderare al Ucrainei la UE  va dura mulți ani. Cancelarul german Olaf Scholz a spus că aderarea Ucrainei la UE „nu este o chestiune de câteva luni sau ani”.

Săptămâna trecută, premierul britanic Boris Johnson a propus crearea unei noi alianțe internaționale, care să includă și Ucraina, Polonia și statele baltice. Marea Britanie ar trebui să conducă uniunea, a propus Johnson. În opinia sa, noul bloc ar putea deveni o alternativă la UE pentru Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: