Primăria capitalei elaborează Regulamentul pentru acordarea compensațiilor la facturi. Cine poate beneficia de facilități?
Full Article 2 minutes read

Primăria capitalei elaborează Regulamentul pentru acordarea compensațiilor la facturi. Cine poate beneficia de facilități?

Persoanele defavorizate, ale căror venit total mediu, pe durata ultimului an, nu a depășit suma de 3 mii lei, dar și familiile tinere, ale căror venit mediu lunar pentru ultimele 12 luni nu a depășit suma de 5 mii lei, ar putea beneficia de compensanții pentru plata facturilor pentru resursele energetice și serviciile comunale. Primăria municipiului Chișinău organizează consultări în perioada 14 septembrie – 04 octombrie 2021 pe marginea proiectului Regulamentului privind acordarea ajutorului financiar.

Potrivit documentului, pot beneficia de ajutorul menționat persoanele defavorizate, ale căror venit global mediu, pe ultimele 12 luni, nu a depășit suma de 3 mii lei. Totodată, se stabilește, ca excepție, că pot beneficia de compensațiile menționate și familiile tinere, ale căror venit global mediu lunar pentru ultimele 12 luni, nu a depășit suma de 5 mii lei.

De asemenea, se prevede ca persoanele care au beneficiat de ajutorul financiar menționat în sezonul rece precedent, vor avea această susținere și în sezonul termic curent, fără depunerea cererii, cu condiția corespunderii criteriilor stabilite de Regulament.

Comisiile din cadrul preturilor de sector/primăriilor orașelor, comunelor (satelor) din componența municipiului, vor verifica listele și dosarele beneficiarilor în sezonul rece 2020-2021 și în cazul necorespunderii acestora cu cerințele stabilite în Regulament, vor decide acordarea ajutorului pentru sezonul rece 2021-2022.

Persoanele care nu au beneficiat de ajutor financiar pentru plata agentului termic în sezonul rece 2020-2021, precum și cele care au beneficiat anterior, dar la care au survenit schimbări familiale și/sau depășirea venitului mediu global per persoană, vor depune cereri noi, pentru sezonul rece 2021-2022, în conformitate cu prevederile Regulamentului.

Recomandările pe marginea proiectului pot fi expediate până pe data de 4 octombrie 2021, ora 17:00, pe adresa: str. Mihai Eminescu, 33, Direcția generală locativ-comunală și amenajare, bir. 6 sau pe adresa electronică: [email protected].

Proiectul de decizie îl găsiți anexat AICI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: