Primăria Chișinău a alocat 174 mln lei pentru lucrări de amenajare și reparație în contextul Summit-ului din 1 iunie. Solicitarea lui Ceban către Guvern
Full Article 2 minutes read

Primăria Chișinău a alocat 174 mln lei pentru lucrări de amenajare și reparație în contextul Summit-ului din 1 iunie. Solicitarea lui Ceban către Guvern

Primăria Chișinău a alocat peste 174 mln de lei pentru lucrările de pregătire a infrastructurii, în contextul summitului Comunității Politice Europene, care urmează să se desfășoare, în premieră, în Republica Moldova, pe 1 iunie. Informația a fost confirmată, pe 8 mai, de către primarul capitalei Ion Ceban.

În cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău, Ion Ceban a declarat că instiuția își va asuma angajamentele în privința efectuării lucrărilor de amenajare și modernizare a infrastructurii în mai multe locuri din capitală. Este vorba despre măsuri de amenajare pe bulevardul Dacia, str. Ciuflea și bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Totodată vor fi efectuate măsuri de modernizare a infrastructurii pe str. Petricani, Calea Orheiului, Renașterii Naționale, Aleile pietonale, dar și măsuri de salubrizare în preajma tuturor locațiilor înalților demnitari.

Edilul a menționat că pentru a acoperi costul lucrărilor, primăria a alocat 174 milioane de lei.

Totodată, Ceban a declarat că a solicitat Guvernului să intervină cu lucrări pe porțiunile de drum de la Aeroport până la Porțile capitalei, de la ieșirea din oraș și pe șoseau Hâncești. Acesta și-a argumentat solicitarea prin faptul că Primăria Chișinău nu dispune de resursele financiare necesare și nici de suficient timp.

Amintim că reuniunea Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie 2023, la Chișinău. 50 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali europeni, au fost invitați la evenimentul în cadrul căruia se vor aborda probleme ce vizează întregul continent, mai cu seamă securitatea, stabilitatea și cooperarea în domeniile-cheie. Până în prezent 40 de oficiali și-au confirmat prezența la reuniune.

Organizarea Summitului Comunității Politice Europene va fi finanțată din bugetul de stat, iar o parte din cheltuieli vor fi acoperite de către Consiliul Uniunii Europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: