Proiectele din Găgăuzia, finanțate de companii turcești enigmatice? Reprezentantul lui Guțul: „Dacă va găsi de cuviință, bașcanul va răspunde”
Full Article 3 minutes read

Proiectele din Găgăuzia, finanțate de companii turcești enigmatice? Reprezentantul lui Guțul: „Dacă va găsi de cuviință, bașcanul va răspunde”

Timp de șase săptămâni de la preluarea funcției de guvernator al Găgăuziei, Eugenia Guțul a publicat pe rețelele de socializare informații despre lansarea a diverse proiecte de infrastructură în autonomie. Totuși, în nicio publicație a bașcanului nu s-a indicat cine sunt sponsorii acestor proiecte. Nokta a discutat cu Alexandr Panov, reprezentant al echipei lui Guțul, pentru a afla răspunsul, însă acesta nu a putut să răspundă.

Panov a precizat că au fost încheiate trei acorduri cu investitori din Turcia. Acesta a menționat că acest lucru a fost posibil doar datorită bașcanului Evghenia Guțul, care a negociat cu ei. „Aș dori să remarc faptul că acesta este singurul bașcan care a reușit deja să realizeze mai multe proiecte în doar șase săptămâni de la preluarea mandatului. Nu din contul fondurilor bugetare, ci din contul investitorilor atrași”, a spus el.

În același timp, întrebat cine sunt acești investitori Panov nu a putut oferi un răspuns.

Investitorii sunt companii turcești. Nu pot să vă răspund care sunt aceste companii pentru că nu eu sunt cel care negociază cu ele. Negocierile sunt conduse de bașcanul nostru. Bașcanul nostru caută investitori. Dacă o să găsească de cuviință sau dacă o s-o întrebați, va răspunde la întrebările dvs.”, a menționat Panov.

***

În context, menționăm că recent Primăria și Consiliul local din comuna Svetlîi, municipiul Comrat, a acuzat-o pe Evghenia Guțul că și-ar fi asumat, de rând cu Partidul „ȘOR”, declarat neconstituțional, proiecte care nu le-ar aparține. Reacția administrației publice locale a venit după ce, pe 16 august, în comuna Svetlîi a fost inaugurat, cu fast, o porțiune de drum. Lucrările au fost prezentate drept un rezultat al muncii echipei lui Șor și a bașcanului – primul de acest fel în regiune. Într-o scrisoare semnată pe 21 august, adresată guvernatoarei, administrația publică locală i-a cerut noului bașcan să nu mai facă PR ex-Partidului „ȘOR” în timpul vizitelor sale în această localitate, or, potrivit scrisorii, drumul a fost modernizat, de fapt, cu sprijinul unui agent economic.

Mai târziu, Evghenia Guțul a venit cu o reacție. Bașcanul a negat că ar fi încălcat legea când a lăudat ex-Partidul „ȘOR” și pe liderul acestuia la evenimentul de recepționare a lucrărilor, chiar dacă, potrivit primarului comunei, drumul ar fi fost renovat, de fapt, cu suportul unui agent economic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: