Proiectul de suport în afaceri pe timp de pandemie, extrem de solicitat de clienții Moldova Agroindbank
Full Article 4 minutes read

Proiectul de suport în afaceri pe timp de pandemie, extrem de solicitat de clienții Moldova Agroindbank

80% dintre antreprenorii care au solicitat în ultimele trei luni finanțare în cadrul proiectului „COVID-19 Răspuns de urgență și sprijin pentru întreprinderi micro, mici și mijlocii” au fost susținuți financiar prin intermediul Moldova Agroindbank. MAIB este una dintre cele 8 bănci comerciale din țară care participă la proiectul realizat cu sprijinul financiar al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Finanțarea este acordată antreprenorilor cu scopul:

– creării și păstrării locurilor de muncă viabile permanente sau de sezon;

– sprijinirii investițiilor în mijloace fixe productive;

– asigurării necesităților de capital circulant pentru menținerea activității.

În cadrul proiectului sunt creditate întreprinderile micro, mici și mijlocii care desfășoară activități de artizanat sau întreprinderile mici de familie încadrate în activități economice afectate de criza pandemică. Beneficiari ai finanțării pot fi atât întreprinderile nou create, cât și cele existente.

Suma maximă pentru un proiect investițional este de 600 000 de euro, iar în cazul acoperirii cheltuielilor curente, inclusiv pentru completarea fondului de rulment se acordă până la 300 000 de euro. Un antreprenor poate solicita finanțare pentru mai multe proiecte, însă suma totală acordată pentru acestea nu va depăși 2 000 000 de euro.

Creditele se acordă pe un termen de până la 6 ani, cu o perioadă de grație de 24 luni pentru proiecte investiționale și pe un termen de până la 4 ani, cu o perioadă de grație de 12 luni pentru majorarea capitalului circulant.

Proiectul include multiple avantaje, inclusiv o rată a dobânzii de 0% pentru 10% din suma creditului solicitat de la bancă. Pentru restul sumei, rata achitată va fi de 6.5% în lei și de 4% în euro.

„Noul program de credit MAIB a apărut la timp. În februarie am împrumutat 600 000 de lei, dintre care 540 000 lei – cu 6,5% și 60 000 lei – 0% pentru o perioadă de 3 ani și jumătate, cu o perioadă de grație de 6 luni. Cu gajul recoltei viitoare. Cred că aceste condiții nu sunt doar bune, ci sunt foarte bune în timpul pandemiei, când economia este în criză. Consider că această ofertă este un produs bancar necesar, în special pentru întreprinderile agricole”, au menționat Elena și Dorin Tofan, proprietarii „Elit Agro perform” SRL din Soltănești, Nisporeni. Întreprinderea cultivă căpșuni soi Marmolada în câmp deschis și în sere, precum și răsaduri de căpșuni pentru vânzare și necesitățile proprii.

De oferta atractivă de creditare a decis să beneficieze și rețeaua de restaurante „Pizza Corso”.

 „Nu aveam planuri de extindere, dar ne-am gândit că, dacă există o ofertă avantajoasă, putem, chiar și în pandemie să deschidem un local nou. Am decis să contractăm un credit în mărime de 1,2 mil. de lei cu dobânda 6,5%. Timp de trei ani, aproximativ 75 000 de lei vom plăti dobânda. Pentru Moldova, acesta este un preț bun pentru un credit. În astfel de condiții de lucru poți dezvolta afacerea”, a relatat Nicolae Hudic, unul dintre fondatorii Hudic Com SRL, deținătorul rețelei „Pizza Corso”.

Pentru că te înțelege, Moldova Agroindbank finanțează diferite proiecte de business din resurse proprii și internaționale. În special, sunt acordate credite pentru acoperirea necesităților întreprinderilor mici şi mijlocii: achiziționarea rapidă și cu pachet simplificat de acte a tehnicii sau utilajelor agricole și industriale, procurarea altor mijloace fixe, completarea capitalului circulant, investiții în agricultură, dar și în alte sectoare ale economiei. Totodată, MAIB refinanțează creditele pe care le-ai luat de la alte instituții financiare, oferind condiții mai favorabile.

Susținem cu încredere oamenii de afaceri cu experiență și stimulăm tinerii antreprenori, încurajându-i să-și dezvolte o afacere proprie aici, acasă.

Pentru mai multe detalii, accesează www.maib.md sau solicită oferta.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: