Protecția la supratensiune pentru electrocasnicele Samsung: fiabilitate și siguranță pentru locuința ta

Electrocasnicele moderne nu ar trebui să fie doar funcționale, ci și protejate împotriva posibilelor riscuri asociate cu rețeaua electrică. Fluctuațiile de tensiune pot afecta electrocasnicele importante precum frigiderele, mașinile de spălat și cuptoarele. Samsung are grijă de utilizatorii săi oferind sistemul inovator de protecție Volt Control, care asigură fiabilitatea și durabilitatea electrocasnicelor chiar și în condiții de tensiune instabilă.

Protecție împotriva supratensiunilor cu sistemul Volt Control

Funcția Control Volt este concepută pentru a proteja electrocasnicele Samsung de supratensiunile și căderile de tensiune care pot apărea în timpul repornirii bruște a alimentării cu energie. Sistemul oprește automat aparatele în cazul unor supratensiuni critice, prevenind deteriorarea lor. Atunci când tensiunea revine la niveluri normale, aparatele pornesc din nou și continuă să funcționeze.  Acest lucru permite să fie salvate toate setările, ceea ce este deosebit de important pentru păstrarea alimentelor în frigider, finalizarea unui ciclu de spălat sau gătit.

Principalele beneficii Volt Control:

  • Stabilitate: datorită Volt Control, electrocasnicele Samsung pot rezista la fluctuații mici de tensiune de +/-15% din tensiunea nominală (220-240V), asigurând o funcționare stabilă chiar și în condiții instabile de rețea.
  • Oprire automată: În cazul fluctuațiilor critice de tensiune, sistemul de protecție oprește automat aparatul, prevenind deteriorarea componentelor importante, cum ar fi compresoarele, motoarele și elementele de încălzire.
  • Reluarea automată a funcționării: odată ce tensiunea s-a stabilizat, aparatul continuă să funcționeze fără a pierde setările anterioare.

Fiabilitate și durabilitate

Majoritatea defecțiunilor cauzate de fluctuațiile de tensiune nu sunt acoperite de garanție.  Cu toate acestea, datorită tehnologiei Volt Control, utilizatorii pot fi siguri că electrocasnicele lor sunt în siguranță și că vor funcționa mulți ani. Electrocasnicele dotate cu Volt Control vor funcționa constant și fiabil, chiar și în condiții nefavorabile.

Ce altceva face electrocasnicele Samsung speciale

În plus față de protecția Volt Control, electrocasnicele Samsung au caracteristici inovatoare suplimentare. Acestea includ AI Energy pentru economisirea inteligentă a energiei, care reduce consumul de energie electrică cu până la 10% și AI Ecobubble pentru îmbunătățirea calității spălării rufelor la temperaturi scăzute. Iar AI Pro Cooking face gătitul chiar mai ușor și mai distractiv cu recomandări AI, comenzi de gătit și o cameră video.

Fiabilitatea și inovația sunt fundamentul electrocasnicelor Samsung. Mai multe informații despre funcția Volt Control și electrocasnicele Samsung puteți găsi în magazinele partenerilor comerciali Samsung din Republica Moldova.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-ul 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

NewsMaker / Andrei Mardari

Dragalin, în fața CSP, după ce a ratat Vettingul pentru că și-a dat demisia: „O măsură nedreaptă”

Fosta șefă a Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, contestă raportul comisiei de evaluare a procurorilor – Vetting – care stabilește că nu a promovat verificarea, deoarece și-a dat demisia după începerea procesului de evaluare. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a examinat concluzia comisiei și a ascultat argumentele fostei șefe a PA în cadrul ședinței din 10 iulie.

La începutul ședinței, Dragalin a cerut recuzarea unui membru al CSP, Andrei Cebotari. Ea a considerat că acesta are o atitudine părtinitoare față de ea și a invocat comentariile nepotrivite pe care acesta le-ar fi făcut pe rețelele sociale.

„Temeiul cererii de recuzare este faptul că domnul Andrei Cebotari și-a exprimat în mod public, sistematic și repetat o opinie extrem de ostilă și părtinitoare la adresa mea, inclusiv prin publicații accesibile publicului pe rețelele sociale. Mai mult, a refuzat nejustificat să se prezinte în calitate de martor într-un dosar penal în care fusese citat legal. Acest lucru demonstrează lipsă evidentă de respect și părtinire față de mine”, a declarat Drăgălin.

La rândul său, Cebotari a declarat că citația i-a fost înmânată cu încălcarea procedurii, iar comentariile sale la adresa Veronicăi Drăgălin au fost doar o reacție la acuzațiile publice ale acesteia, pe care le consideră neadevărate. Cu toate acestea, majoritatea membrilor CSP au admis cererea de recuzare înaintată de Dragalin.

După aceasta, Veronica Dragalin a cerut respingerea raportului comisiei și încetarea procedurii de evaluare în privința sa, fără ca demisia voluntară să fie considerată echivalentă cu nepromovarea verificării. De asemenea, ea susține că nu ar trebui să i se aplice restricțiile asociate — interdicția de a ocupa funcții publice și de a activa în sistemul justiției timp de 5 până la 7 ani.

Dragalin și-a motivat solicitarea prin faptul că „aplicarea formală și strictă a literei legii, fără a ține cont de scopul acesteia și de consecințele concrete, poate duce la rezultate absurde și contravine atât principiului proporționalității, cât și celui al raționalității”.

„Instituțiile statului au obligația nu doar să respecte litera legii, ci și să evite interpretările mecanice care contrazic sensul juridic sănătos și interesul public, pentru ca un act administrativ să fie echitabil și logic. Solicit aplicarea legii într-un mod rezonabil și proporțional. În cazul meu, interzicerea ocupării oricărei funcții publice timp de cel puțin cinci ani doar pentru faptul că am demisionat este o măsură excesivă și nedreaptă. Comisia nu a constatat nicio încălcare a criteriilor de integritate din partea mea”, a argumentat Dragalin.

În cele din urmă, membrii Consiliului Superior al Procurorilor au decis că au nevoie de timp suplimentar pentru a examina argumentele prezentate de fosta șefă a PA și materialele dosarului. Decizia finală urmează să fie luată la următoarea ședință.

Amintim că șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, și-a depus demisia pe 19 februarie, solicitând încetarea mandatului la data de 21 martie. Ea a declarat că „simte responsabilitatea față de cetățeni, dar a decis să pună interesul țării mai presus de orice alt interes sau obligație”. Dragalin și-a exprimat speranța că plecarea sa va opri promovarea proiectului de lege privind fuziunea dintre Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Guțul, după ce Șor a anunțat că va fi prima pe lista „Victoriei” la parlamentare: „M-a bucurat decizia”

Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, a declarat pentru NewsMaker că va accepta să deschidă lista electorală a Blocului „Victorie” la alegerile parlamentare din toamnă. Reacția vine la scurt timp după ce politicianul Ilan Șor – care a fugit în Rusia după ce a fost condamnat în Moldova – a anunțat, de la Moscova, că formațiunea pe care o conduce va merge în alegeri cu Guțul cap de listă.

„Știți, m-a bucurat o astfel de decizie, pentru că este o dovadă de încredere din partea echipe. Știți foarte bine că nu sunt de mult timp în politică, dar în acești doi ani, probabil, cât am îndurat eu și câte au căzut pe umerii mei, niciun politician din țara noastră nu a trăit în 30 de ani. (…) Desigur că o voi accepta, pentru că nu pot să-mi dezamăgesc echipa, care mi-a acordat încredere, care cunoaște, înțelege și știe să lucreze. Noi deja am demonstrat acest lucru nu doar în Găgăuzia, ci și în alte regiuni ale țării”, a declarat Guțul.

Pe 6 iulie, Ilan Șor a organizat, la Moscova, un nou congres al Blocului „Victorie” – lansat acum un an, în ajunul alegerilor prezidențiale. La eveniment au participat mai mulți primari și deputați afiliați acestuia, inclusiv Marina Tauber, care a plecat din țară în ianuarie și de atunci nu s-a mai întors. La fel, la congresul lui Șor au fost prezenți oficiali ruși de rang înalt, printre care Leonid Sluțki și Konstantin Kosacev.

În cadrul reuniunii, Ilan Șor – condamnat definitiv în Moldova la 15 ani de închisoare pentru fraudă bancară – a declarat că, în opinia sa, „singura salvare” pentru Moldova ar fi „uniunea” cu Federația Rusă. Tot atunci, Șor a anunțat că blocul – care nici la un an de la lansare nu a fost înregistrat oficial de autoritățile electorale – va participa la parlamentare cu Evghenia Guțul cap de listă.

Reamintim că Evghenia Guțul este cercetată penal pentru finanțarea ilegală a fostului partid „Șor”, declarat între timp neconstituțional. Bașcana riscă nouă ani de închisoare. Ședința de judecată în cadrul căreia urmează să fie pronunțată sentința va avea loc pe data de 5 august, cu peste o lună înainte de alegerile din toamnă.

Evghenia Guțul califică dosarul său drept o „răfuială politică”. Ea se declară nevinovată și spune că „nu a adus niciun ban în țară”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
NewsMaker

Evghenia Guțul rămâne în arest la domiciliu. Decizia instanței

Măsura de arest la domiciliu în privința bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, care este afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, a fost prelungită cu încă 30 de zile. Decizia a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana pe 10 iulie.

Instanța a aprobat demersul procurorilor și a prelungit arestul la domiciliu în privința Evgheniei Guțul până pe 12 august.

Evghenia Guțul este bănuită de finanțarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei din 2023. Aceasta a fost reținută la aeroportul din Chișinău pe 25 martie, în timp ce încerca să plece spre Istanbul. Procuratura a declarat că, potrivit datelor Serviciului de Informații și Securitate, aceasta nu planifica să se mai întoarcă în Republica Moldova.

Bașcana Găgăuziei figurează, de asemenea, într-un dosar penal privind finanțarea ilegală a ex-Partidului „ȘOR”. Cauza se află pe rol la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Tudor Mardei / NewsMaker

Ceban lansează noi acuzații, după ce a fost interzis în România: „Nicușor Dan i-a întors datoria Maiei Sandu”. Reacția Președinției

Primarul capitalei, Ion Ceban consideră că interdicția sa în spațiul Schengen și în România ar fi o presupusă „înțelegere între președinta Maia Sandu și omologul său din România, Nicușor Dan”. Potrivit lui Ceban, această măsură ar reprezenta o modalitate prin care președintele român „i-ar fi întors datoria” pentru sprijinul acordat de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile prezidențiale din România. Președinția a respins acuzațiile, catalogându-le drept „nefondate”.

Am văzut azi zâmbetele celor din PAS referitor la situația creată. Acest lucru denotă o simplă situație – este o înțelegere între prima persoană de aici – președintele țării – și președintele României. De ce se întâmplă? Pentru că cineva are de întors datoriile, mă refer la administrația de peste Prut, pentru susținerea și suportul în campania electorală de către PAS, și nemijlocit Maia Sandu, o susținere ilegală. Este o relație personală, pentru că am vorbit cu mulți ambasadori ai statelor din UE care au rămas nedumeriți de situație și nu prea înțeleg ce se întâmplă”, a declarat Ceban într-o intervenție video pe rețelele sociale.

Referitor la acuzațiile că ar fi avut întâlniri cu anumite persoane în contextul campaniei electorale din România, primarul a respins aceste afirmații.

Vreau să vă asigur că toate declarațiile apărute în spațiul public despre faptul că m-aș fi întâlnit cu cineva în preajma campaniei electorale sau în campanie, după campania electorală din România, nu corespund adevărului”, a precizat el.

În privința motivelor oficiale invocate de autoritățile române, care susțin că interdicția a fost impusă din „motive de securitate”, Ion Ceban a afirmat că este „mirat”.

„Sunt mirat că aș putea, în calitate de persoană, chiar și fiind primar al Chișinăului, să prezint un pericol pentru o țară atât de mare ca România, ca să nu mai spun de statele Uniunii Europene. Eu cred că este o aberație”, a mai spus Ceban.

Solicitat de NewsMaker, consilierul șefei statului, Igor Zaharov, a respins acuzațiile lui Ceban, catalogându-le drept „nefondate”.

„Respingem cu fermitate acuzațiile nefondate lansate de respectivul politician”, a subliniat Zaharov.

***

Amintim că, pe 9 iulie, Ministerul de Externe de la București a confirmat că autoritățile naționale au decis impunerea unei interdicții de intrare pe teritoriul României pentru Ion Ceban. Aceasta este valabilă și în întregul spațiu Schengen. Instituția a menționat că măsura a fost luată din „motive de securitate”. Alături de edilul Chișinăului, încă doi cetățeni ai Republicii Moldova au primit interdicții.

În prima sa reacție, Blocul „Alternativa” – din care face parte și MAN, partidul condus de Ion Ceban – a declarat că interdicția ar fi fost luată „la comanda” autoritățile de la Chișinău, care l-ar fi desemnat pe Ceban drept „principalul inamic”. Totodată, blocul a învinuit guvernarea că ar pregăti o serie de „acțiuni represive” împotriva primarului Ion Ceban și a echipei sale.

La rândul său, Ion Ceban a declarat că interdicția împotriva sa este o „răfuială politică” din partea conducerii Republicii Moldova. El a acuzat-o pe președinta Maia Sandu și Partidul Acțiune și Solidaritate că ar utiliza inclusiv instituțiile statului pentru a-l bloca.

Pe de altă parte, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a respins acuzațiile, declarând că măsura are legătură cu faptele edilului. El a evidențiat pozițiile lui pro-ruse manifestate de-a lungul timpului.

De asemenea, Perciun i-a reproșat primarului că „s-a afișat și a susținut tacit un candidat anti-european la președinția României”.

Facebook/Igor Dodon

Dodon, Vlah și Tarlev, din nou în Rusia: s-au întâlnit cu un vicepremier rus. Liderul PSRM vrea reluarea livrărilor de gaze

Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a anunțat pe 10 iulie că a avut o întrevedere cu vicepremierul Guvernului Federației Ruse, Alexandr Novak, la Moscova. Liderul PSRM a menționat că a discutat cu oficialul rus despre reluarea livrărilor de gaze naturale rusești către țara noastră, după alegerile parlamentare din 28 septembrie și ulterioara „schimbare a puterii”. Potrivit imaginilor publicate de socialist, la discuții au mai participat președinta Partidului Republican „Inima Moldovei”, Irina Vlah, și liderul Partidului „Viitorul Moldovei”, Vasile Tarlev.

Am discutat în mod principial despre posibilitatea reluării livrărilor directe de gaze naturale către Republica Moldova după schimbarea puterii ca urmare a viitoarelor alegeri parlamentare. Am subliniat că restabilirea livrărilor directe și pe termen lung de gaze rusești către Moldova va permite reducerea de câteva ori a tarifelor pentru consumatorii moldoveni. Această decizie, în condițiile unei voințe politice și a unei abordări raționale din partea viitoarei conduceri a țării, este pe deplin realizabilă și absolut necesară pentru milioane de cetățeni de-ai noștri”, a menționat Dodon pe rețelele de socializare.

Potrivit socialistului, atât el, cât și Novac și-au confirmat disponibilitatea de a relua dialogul energetic dintre Republica Moldova și Federația Rusă, după formarea unui nou guvern la Chișinău.

Reluarea livrărilor directe de gaze rusești reprezintă cheia reducerii tarifelor, stabilizării economiei și asigurării securității energetice a Republicii Moldova”, a spus el.

Amintim că, la sfârșitul lunii iunie, Igor Dodon, Irina Vlah și Vasile Tarlev, alături de comunista Diana Caraman și socialista Zinaida Greceanîi, s-au aflat la un forum economic internațional în Sankt-Petersburg, Rusia. În marja evenimentului, politicienii s-au întâlnit cu ministrul adjunct al Energiei, Pavel Sorokin. Potrivit lui Dodon, în cadrul întrevederii s-a discutat despre „cooperarea bilaterală în domeniul energetic” și „revenirea la achizițiile directe de energie”.

Gazul este unul din principalele subiecte cu care opoziția pro-rusă a atacat formațiunea de guvernământ pro-europeană PAS, mai ales după începerea crizei energetice provocate de invazia rusă la scară largă asupra Ucrainei. Asta deși, în 2022, concernul rus Gazprom a majorat semnificativ prețurile pentru gazul destinat Republicii Moldova, iar ulterior a restrâns cantitățile livrate. Astfel, autoritățile țării au început să diversifice sursele de aprovizionare cu gaz, apelând la piețele europene.

Actualmente, Partidul „Inima Moldovei” și Partidul „Viitorul Moldovei” sunt formațiuni extraparlamentare, iar PSRM se află în opoziție și nu sunt factori de decizie.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: