Proteste de Ziua Pedagogului? Cadrele didactice cer creșteri salariale de 20% și se pregătesc de negocieri
Full Article 3 minutes read

Proteste de Ziua Pedagogului? Cadrele didactice cer creșteri salariale de 20% și se pregătesc de negocieri

Pedagogii din Republica Moldova solicită majorarea salariului mediu al cadrelor didactice cu circa 20%, până la nivelul celui mediu pe economie – de circa 11 500 lei. În caz contrar, sunt luate în calcul acțiuni de protest și chiar grevă. Declarația a fost făcută de către Ghenadie Donos, președinte al Federației Sindicale a Educației și Științei, care a precizat că se mizează, totuși, pe faptul că în cadrul discuțiilor cu Ministerul Educației se va ajunge la un rezultat favorabil pentru pedagogi.

Dacă nu vor exista „răspunsuri clare” din partea autorităților, nu vom vedea nicio mișcare până la Ziua profesorului [5 octombrie], aceasta s-ar putea transforma nu în zi de sărbătoare, dar de revoltă, a spus Ghenadie Donos la Europa Liberă în podcastul „În esență…”, de la Europa Liberă.

Contactat de NM pentru precizări, Donos a subliniat că nu este vorba despre o decizie fermă privind organizarea protestelor, însă această acțiune, la fel ca greva, este luată în calcul. O hotărâre certă va fi luată după discuțiile cu conducerea Ministerului Educației, planificate pentru 7 septembrie. Principala solicitare este majorarea cu 20% a salariilor pedagogilor, până la nivelul celui mediu pe economie (11 486 lei, conform Biroului Național de Statistică).

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: