Publicat azi, dar filmat când? Ministerul rus al Apărării a blurat ora de pe ceasul unui militar, prezent la întâlnirea cu Șoigu
Full Article 2 minutes read

Publicat azi, dar filmat când? Ministerul rus al Apărării a blurat ora de pe ceasul unui militar, prezent la întâlnirea cu Șoigu

„Prima” apariție în public a ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, după rebeliunea din această sâmbătă a liderului grupării Wagner, Evghenii Prigojin, este pusă sub semnul întrebării, la Moscova. Mai multe surse media scriu că vizita lui Șoigu la postul grupului militar „Vest”, făcută publică în dimineața zilei de Ministerul Apărării al Rusiei, ar fi avut, de fapt, loc, anterior zilei de azi. Nu este exclusă nici ipoteza potrivit căreia imaginile ar fi fost filmate chiar înainte de escaladarea situației, acum două zile, în Rusia.

„Radio Svoboda a observat că pe una din secvențele video ora de pe ceasul digital al generalului colonel Evghenii Nikiforov, comandantul Districtului Militar de Vest. Probabil, indicau o dată veche”, scrie Radio Svoboda.

Tot astăzi, postul rusesc de televiziune „Rîbar” a scris că videoclipul vizitei lui Șoigu la „centrul de control” ar fi fost filmat „înainte de revoltă”.

De menționat că ora de pe ceasul lui Șoigu indică, cu aproximație, 12:50. Imaginile video au fost publicate, însă, pe canalul de telegram al Ministerul rus al Apărării la ora 08:13 – ceea ce înseamnă că, cel puțin, filmările publicate de departamentul militar rus nu au fost făcute astăzi, pe 26 iunie. Teoria nu poate fi confirmată și nici infirmată, însă, independent.

Amintim că Ministerul rus al Apărării a publicat un videoclip cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, aceasta fiind prima apariție cu oficialul rus făcută publică după revolta mercenarilor Wagner. Comunicatul emis de Moscova anunță că Șoigu a verificat postul de comandă al uneia dintre formațiunile grupului de forțe „Vest”, care luptă în Ucraina. De precizat că, deși imaginile video și informațiile despre vizită au fost publicate în dimineața zilei de astăzi, Ministerul Apărării al Rusie a evitat să precizeze data la care a avut loc întrevederea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: