Punctele de trecere Leușeni și Sculeni activează în regim normal. Precizările Serviciului Vamal în contextul protestelor fermierilor
Full Article 2 minutes read

Punctele de trecere Leușeni și Sculeni activează în regim normal. Precizările Serviciului Vamal în contextul protestelor fermierilor

Serviciul Vamal a informat că la această oră toate punctele de trecere a frontierei de stat/posturile vamale activează în regim normal, fără întreruperi în programul de lucru. Precizarea a fost făcută în contextul protestelor fermierilor, care au declarat în ajun că posibil ar putea fi blocate vămile Leușeni și Sculeni.

„În contextul protestelor organizate de către agricultori în preajma punctelor de trecere a frontierei Leușeni și Sculeni, menționăm că circulația în traficul transfrontalier nu este afectată pentru autoturisme și autocamioane. La fața locului sunt echipe comune ale IGPF și INSP care asigură ordinea publică pe drumurile de acces spre punctele de trecere, inclusiv nepermiterea blocării acestora”, se arată în nota informativă.

Amintim că fermierii din mai multe locații din țară au ieșit, miercuri, 7 iunie, cu tehnică agricolă la proteste, după discuțiile din 6 iunie, la Guvern, cu prim-ministrul Dorin Recean și vicepremierul, ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea. Fermierii s-au arătat atunci nemulțumiți de discuție, în ciuda promisiunilor Executivului, dar și a ajutorului oferit de Guvern în această perioadă. Executivul a chemat agricultorii la masa de discuție și a dat asigurări – problemele din sistem vor fi rezolvate gradual.

Manifestațiile continuă și azi, 8 iunie, în mai multe locații din țară. Fermierii au anunțat anterior că dacă nu vor fi auziți, vor bloca vămile Leușeni și Sculeni, dar și drumurile naționale Hâncești-Leova, Orhei-Rezina și Bălți-Chișinău.

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a venit cu o reacție și a comunicat că rămâne deschis pentru a avea un dialog constructiv cu fermierii, „bazat pe argumente economice și nu pe poziții ostile”. Totodată, Guvernul susține că a propus un șir de măsuri care vor redresa situația economică a agricultorilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: