„Putem aprinde luminițele”. Ambasadorul UE susține că anul trecut nu a pus lumini de Crăciun în clădirea Delegației și nici la reședință 
Full Article 2 minutes read

„Putem aprinde luminițele”. Ambasadorul UE susține că anul trecut nu a pus lumini de Crăciun în clădirea Delegației și nici la reședință 

Anul trecut, clădirea Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a fost fără luminițe de Crăciun. Anul acesta, edificiul și-a aprins luminile. Așa și în cazul reședinței ambasadorului. Cel puțin aceasta susține Janis Mazeiks, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova. Potrivit diplomatului, în 2022, Moldova s-a confruntat cu o criză energetică iar anul acesta „și-a consolidat semnificativ reziliența energetică”. „Putem aprinde luminițele”, a comunicat ambasadorul. 

Janis Mazeiks a scris pe rețelele de socializare că anul trecut nu a pus lumini de Crăciun în clădirea Delegației Uniunii Europene și nici la reședință.

Uneori lucrurile mici contează cel mai mult. Anul trecut, când Republica Moldova s-a confruntat cu o criză energetică, nu am pus lumini de Crăciun în clădirea Delegației Uniunii Europene și nici la reședință. Anul acesta, Moldova și-a consolidat semnificativ reziliența energetică cu ajutorul Uniunii Europene. Pentru mine asta înseamnă, de asemenea, că putem aprinde luminițele noastre eficiente energetic ca să ne bucurăm din plin de sărbătorile care vin!”, a scris diplomatul pe rețelele de socializare.

Amintim în acest context că pe 1 noiembrie 2023, când autoritățile au lansat programul „Ajutor la contor” pentru sezonul rece 2023-2024, Jānis Mažeiks a ieșit la declarații alături de ministrul muncii și protecției sociale Alexei Buzu. Diplomatul a spus că „inclusiv cu sprijinul Uniunii Europene, anul trecut, peste 895 de mii de familii au beneficiat de compensații la facturi” și că „aceste compensații au redus nivelul sărăciei energetice cu 43%”. Totodată, el a dorit cetățenilor „o iarnă cât mai ușoară și plăcută”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: