Reacția lui Șor și a lui Tauber, după ce partidul a fost declarat anticonstituțional: O să contestăm la Curtea Europeană
Full Article 3 minutes read

Reacția lui Șor și a lui Tauber, după ce partidul a fost declarat anticonstituțional: O să contestăm la Curtea Europeană

Marina Tauber a condamnat decizia Curții Constituționale privind declararea Partidului „ȘOR” drept neconstituțional. Vicepreședinta formațiunii a calificat hotărârea drept un „act de corupție, comis la indicația președintei Maia Sandu”. Totodată, aceasta a spus că echipa juridică a partidului va contesta decizia Înaltei Curți în instanțele europene.

După ședința Curții Constituționale, care a decis scoaterea în afara legii a Partidul „ȘOR”, Marina Tauber a făcut niște declarații de presă. Politiciana s-a arătat nemulțumită de hotărârea instanței.

„Vreau să vă spun că noi, echipa lui Ilan Șor, rămânem Partidul „ȘOR”. Și dacă judecătorii Curții Constituționale, nu vă supărați, Dumnezeu cu dânșii. Echipa noastră rămâne puternică, echipa noastră rămâne și mai unită, și mai consolidată. Și așa cum a spus domnul Ilan Șor, nu că o să găsim, dar deja, credeți-ne, avem mai multe formule cum să ne continuăm lucrul nostru, lupta noastră și să continuăm statul de bunăstare socială în Republica Moldova”, a spus aceasta.

Tauber a precizat că în curând lideul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, va veni cu declarație în care va anunța în ce formulă își vor continua activitatea membrii formațiunii.

Totodată, aceasta a catalogat decizia magistraților în privința Partidului „ȘOR” drept un act de corupție, care ar fi fost executat la indicația șefei statului. De asemenea, politiciana a spus că hotărârea va fi constestată la Curtea Europeană, dar și în alte instanțe.

„Vreau să știți că emoțiile noastre sunt normale. Nu poți să lucrezi la ceva și să nu ai emoții când cineva te dizolvă. Deci, au ieșit niște judecători și au spus că: „Noi vă dizolvăm pentru că așa a fost dată indicație din partea Maiei Sandu”. Eu vreau să promit din numele Partidului „ȘOR” că toți cei care au participat în aceste acte, pot să le numesc chiar corupționale, pentru că noi înțelegem că nu pur și simplu au fost luate aceste decizii, o să răspundă conform legii. Deja avocații se vor expunde, dar cu siguranță noi vom lupta. O să fie contestări depuse în Curtea Europeană și în alte instanțe”, a spus ea.

Menționăm că și Ilan Șor a făcut declarații asemănătoare. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook liderul fugar al Partidului „ȘOR” a învinuit-o pe Maia Sandu pentru decizia CC.

NM a solicitat un comentariu de la Președinție în legătură cu aceste acuzații, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

Precizăm că, pe 19 iunie, Curtea Constituțională a declarat Partidul „ȘOR” drept neconstituțional. Hotărârea CC este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data pronunțării și se publică în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Președinta Maia Sandu a salutat decizia CC. Șefa statului a dat asigurări instituțiile țării vor respecta și vor implementa efectiv hotărârea Înaltei Curți.

Soarta Partidului „SOR” nu a fost trecută cu vederea nici la Moscova. Purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a dat de înțeles că decizia ar contraveni principiilor democratice.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: