Reacția PAS după ce Arina Spătaru a declarat că Ilan Șor ar „controla” unii deputați ai partidului de guvernare
Full Article 2 minutes read

Reacția PAS după ce Arina Spătaru a declarat că Ilan Șor ar „controla” unii deputați ai partidului de guvernare

Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) reacționează după ce președinta Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) Arina Spătaru a declarat că oligarhul fugar Ilan Șor ar „controla” câțiva deputați ai formațiunii. Într-un comentariu pentru NM, purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, a spus că afirmațiile respective sunt niște „aberații” pe care formațiunea nu le comentează. La rândul său, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, care este membru PAS, a calificat informațiile ca fiind „speculații”, menite să submineze integritatea și unitatea partidului.

NM a contactat-o pe reprezentanta PAS, Adriana Vlas, pentru o reacție, după ce Spătaru a declarat că Ilan Șor i-ar fi confirmat într-o discuție că are influeanță asupra unor deputați ai partidului de guvernământ.

Nu comentăm aberaţiile penalului Șor, indiferent de cine le-a preluat”, a spus Adriana Vlas.

La rândul său, vicepreședintele legislativului Mihai Popșoi a comentat declarațiile liderei ALDE pentru portalul Deschide.md.

Aceste declarații nu au nimic cu realitatea. Am spus de fiecare dată și demonstrăm zi de zi, avem echipă consolidată, avem deplină încredere în toți colegii noștri, iar orice speculații, fără probe, care pun la îndoială acest lucru nu fac decât să încerce să submineze încrederea în integritatea și unitatea echipei noastre, lucru care nu le face față celor care promovează asemenea speculații, asemenea bârfe… Infirmăm asemenea bârfe. PAS și fracțiunea sa parlamentară este o echipă puternică și avem încredere în colegii noștri”, a menționat politicianul.

Precizăm că Arina Spătaru a susținut o conferință de presă pe 22 septembrie, în cadrul căreia a oferit detalii despre colaborea sa cu organele de drept moldovenești pentru a dejuca tentativa lui Șor de a prelua un partid pretins pro-european, dar care, în realitate, să-i promoveze interesele. Printre alte, lidera ALDE a declarat că, pe vremea când acționa drept „agent sub acoperire”, Ilan Șor, condamnat în dosarul „Frauda Bancară”, i-ar fi confirmat că ar avea „control” asupra unor deputați PAS. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: