VIDEO Recean l-a trimis pe Marian după franzele pentru socialiști și comuniști: ați fost predictibili, nu s-a scumpit, e un tip nou
Full Article 4 minutes read

VIDEO Recean l-a trimis pe Marian după franzele pentru socialiști și comuniști: ați fost predictibili, nu s-a scumpit, e un tip nou

Schimb de replici la Parlament, la miezul nopții, cu privire la prețul pâinii de la Franzeluța, cel mai mare producător în domeniu din Republica Moldova. Deputatul socialist Vladimir Odnostalco a cerut explicații de la premierul Dorin Recean, menționând că „cea mai populară pâine Botanica” s-a scumpit cu 2 lei și 28 bani. Și pâinea „De grâu”, a comunicat socialistul, la fel s-a scumpit. În reacție, Recean i-a spus socialistului că el a prevăzut această situație și l-a rugat pe deputatul Radu Marian să cumpere aceste pâini. „Prețul la pâinea socială a rămas tot acolo, prețul la pâinea Botanica a rămas tot acolo”, a declarat Recean, adăugând că s-a majorat prețul la un nou tip de pâine care se numește „Botanica Extra” și care este cu mai mult gramaj. 

Prețul pâinii – discutat la Parlament 

Știrea ultimelor zile”, și-a început întrebarea deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Vladimir Odnostalco.

Avem o majorare a prețului la pâine. Începând cu 9 octombrie anul acesta Franzeluța, am să evidențiez întreprindere de stat, cea mai populară pâine Botanica a fost lansată cu 5,64. A costat 6,50 în magazine. Astăzi costă 8,50 în magazine și este lansată de întreprindere cu 7,92. Ce s-a întâmplat nimeni nu știe. S-a schimbat eticheta, era de o culoare acum e de altă culoare, și au adăugat 30 grame de pâine, și au adăugat încă 2,28 lei. Pâinea „De grâu” este la fel o pâine populară, nu știu dacă o cumpărați sau nu, dar este pur și simplu mai disponibilă de aceea este populară. A costat 7,46, astăzi costă 9,19. Și asta s-a întâmplat începând cu 9 octombrie”, a comunicat Odnostalco.

La rândul său, Dorin Recean a menționat că a prevăzut că i se va adresa această întrebare și l-a rugat pe deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Radu Marian să cumpere aceste pâini.

Domnul Odnostalco iată mie îmi place cum dumneavoastră declarați lucruri despre onestitate și despre fapte, și eu mi-aș dori dumneavoastră să vă țineți de cuvânt. Dar ați fost așa de predictibil încât iată eu am rugat colegul Radu Marian să cumpere pâine. Și prețul la pâinea socială a rămas tot acolo, prețul la pâinea Botanica a rămas tot acolo. Iar prețul la un nou tip de pâine care se numește „Botanica Extra, cu mai mult gramaj, într-adevăr s-a mărit”, a reacționat prim-ministrul.

Iaca asta ștangă serioasă”, a adăugat președintele Parlamentului Igor Grosu.

Eu aș fi vrut ca dumneavoastră, am raportat eu – au raportat miniștrii, poate luați notițe și discutam pe subiect, despre problemele reale ale cetățenilor. Dar dumneavoastră nu ați luat notițe, dumneavoastră ați venit cu show”, a adăugat Recean.

La rândul său, Vladimir Odnostalco a spus că oamenii cumpără pâinea cu prețurile care le-a menționat el.

Noi vorbim despre lucruri concrete, dar nu despre show care acum au arătat colegii. Când oamenii simpli se duc la magazin și cumpără pâine, ei cumpără cu acele prețuri care eu le-am spus. (…) În realitate totul este diferit, coborâți-vă pe pământ”, a menționat socialistul.

Ulterior, Odnostalco a oferit o întrebare despre lemne, provocând râsete în sală. „Nu este de râs”, s-a adresat Odnostalco parlamentarilor.

Cum a început totul 

Pe 19 octombrie, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) a postat pe site-ul oficial al formațiunii un text precum că „Franzeluța a majorat prețul pâinii cu 2 lei”. Comuniștii fac referire la o postare a „jurnalistului Vitalie Hadei, care scrie că una din cele mai populare pâini „Botanica” s-a scumpit cu 2 lei”.

VIDEO Recean l-a trimis pe Marian după franzele pentru socialiști și comuniști: ați fost predictibili, nu s-a scumpit, e un tip nou

pcrm.md

Anunțul Franzeluța pe 10 octombrie 

Combinatului de panificație din Chișinău SA „Franzeluța” anunța pe 10 octombrie că lansează „două franzele absolut inedite”.

Este vorba de franzela „Botanica Extra” și completarea seriei Fresh cu franzela „De Grâu Tradițională””, se arată pe pagina oficială a combinatului.

VIDEO Recean l-a trimis pe Marian după franzele pentru socialiști și comuniști: ați fost predictibili, nu s-a scumpit, e un tip nou

franzeluta.info


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: