Recean efectuează o vizită privată la București. Se va întâlni cu noul prim-ministru al României
Full Article 2 minutes read

Recean efectuează o vizită privată la București. Se va întâlni cu noul prim-ministru al României

Premierul Dorin Recean va efectua o vizită privată la București în acest weekend. Prim-ministrul se va întâlni cu omologul său român, proaspăt numit în funcție, Marcel Ciolacu. 

„Confirm că domnul prim-ministru Dorin Recean are o vizită privată la București în acest weekend. Cum e și firesc între prieteni, premierul se va întâlni sâmbătă cu noul prim-ministru al României, Marcel Ciolacu. Prin cooperare strânsă, construim un viitor european pentru cetățenii noștri”,  a precizat pentru Newsmaker, Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al premierului Dorin Recean.

***

Amintim că pe 12 iunie, premierul român Nicolae Ciucă a anunțat că își încheie mandatul de premier, în vederea rocadei, așa cu prevede protocolul semnat în noiembrie 2021 la instalarea guvernului Ciucă, cu PSD și UDMR. Funcţia de premier urma să ajungă la liderul PSD Marcel Ciolacu.

Pe 15 iunie, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului ale Parlamentului României a aprobat cererea de acordare a încrederii pentru programul şi lista Guvernului propus de premierul desemnat Marcel Ciolacu. S-au înregistrat 290 de voturi „pentru” şi 95 „împotrivă”. Niciun vot nu a fost anulat. Votul a fost secret cu bile, iar pentru învestirea Guvernului era nevoie de cel puţin 233 de voturi „pentru”.

De menționat că cel de-al 71-lea premier al României, Marcel Ciolacu, a menționat-o în programul său consistent de reforme și măsuri de dezvoltare și pe Republica Moldova. Potrivit documentului, Ciolacu își propune continuarea susținerii eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova și a programului de reforme pro democratice. Totodată, acesta vrea să sprijine autoritățile Republicii Moldova în implementarea obiectivelor menționate în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptate la Chișinău la 21 mai 2023.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: