Rusia: O femeie-militar, care este însărcinată, a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru „eschivare de la mobilizare”
Full Article 2 minutes read

Rusia: O femeie-militar, care este însărcinată, a fost condamnată la 6 ani de închisoare pentru „eschivare de la mobilizare”

Madina Kabaloeva, o femeie militar din Rusia, a fost condamnat la șase ani închisoare pentru că s-ar fi „eschivat” de la mobilizare. Femeia, care este însărcinată, primise anterior scutire temporară de la serviciul militar.

Instanța de judecată a găsit-o vinovată pe subofițerul Madina Kabaloeva de eschivare de la mobilizare și a condamnat-o la 6 ani de colonie. Totuși, Kabaloeva nu-și va executa deocamdată pedeapsa, deoarece aceasta urmează să nască și are în grijă un copil minor. Executarea pedepsei a fost amânată până în anul 2032, atunci când copilul său minor va împlini 14 ani.

Înainte ca dosarul penal să fie inițiat, Kabaloeva a mers la unitatea medicală din cadrul unității sale militare, unde a primit o scutire temporară de serviciul militar, din cauza sarcinii și a faptului că are un copil minor, născut în 2018. Cu toate acestea, însuși faptul că nu s-a prezentat la conducerea unității militare a dus la urmărirea penală.

Kabaloeva recunoaște faptul neprezentării la comandament, dar îl explică prin prezența unui certificat medical. Potrivit acesteia, era convinsă că informațiile de la serviciul medical vor fi transmise superiorilor săi.

Potrivit The Insider, acesta este primul caz din Rusia în care o femeie militar este condamnată pentru „eschivare de la mobilizare”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: