Roșii, usturoi, mere. Regatul Unit a eliminat taxele vamale pentru 7 produse agricole din Moldova
Full Article 2 minutes read

Roșii, usturoi, mere. Regatul Unit a eliminat taxele vamale pentru 7 produse agricole din Moldova

Începând cu 31 iulie, Regatul Unit a eliminat toate taxele de import și contingentele tarifare pentru 7 produse agricole din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Ambasadei Marii Britanii la Chișinău. Diplomații au adăugat că măsura face parte din acordul semnat în mai 2023 și care va fi în vigoare, începând cu 31 iulie, timp de 12 luni. 

De astăzi, Regatul Unit elimină toate taxele de import și contingentele tarifare pentru șapte produse agricole originare din Republica Moldova. Regatul Unit continuă să sprijine ferm Moldova și să facă tot posibilul pentru a susține populația, Moldova fiind a doua cea mai afectată țară de invazia ilegală a Rusiei în Ucraina”, se arată într-o declarația a Ambasadei Marii Britanii la Chișinău, din 31 iulie.

Diplomații au adăugat că „Acordul semnat în mai de către ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord Steven Fisher și secretarul de Stat al Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării al Republicii Moldova Vadim Gumene intră în vigoare astăzi pentru o perioadă inițială de 12 luni”.

Acest lucru va oferi întreprinderilor moldovenești mai multe oportunități pentru a-și spori exporturile de produse precum roșii, usturoi, struguri de masă, mere, prune, suc de struguri și cireșe”, au menționat reprezentanții Ambasadei.

Amintim că pe 25 mai au fost semnate Acordurile de amendare a Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare între Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, semnat la Chișinău – la 24 decembrie 2020.

Autoritățile moldovenești declarau că „modificările la acord prevăd eliminarea unilaterală și temporară (pentru o perioadă inițială de 12 luni) a contingentelor tarifare la importul produsele agricole originare din Republica Moldova, pe piața britanică (actualmente cotele sunt stabilite la următoarele produse agricole: roșii, usturoi, struguri de masă, mere, cireșe, prune, suc de struguri), dar și eliminarea temporară a prețurilor de intrare la produsele agricole indicate în acord”


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: