Grosu îi îndeamnă pe găgăuzi să nu se încreadă în promisiunile lui Șor: „Bandiții se gândesc cum să fure, nu cum să dea la alții”
Full Article 4 minutes read

Grosu îi îndeamnă pe găgăuzi să nu se încreadă în promisiunile lui Șor: „Bandiții se gândesc cum să fure, nu cum să dea la alții”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, îi îndeamnă pe cetățenii autonomei găgăuze să nu se încreadă în promisiunile făcute de politicianul fugar Ilan Șor, condamnat la ani grei de închisoare în dosarul „Frauda bancară”. Speakerul susține că Șor ar avea un singur scop în autonomie – să fure de la oameni, nu să se împartă cu ei. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție”, de la Vocea Basarabiei.

„El promite minciuni. El pur și simplu minte. Țineți minte, oameni buni, bandiții niciodată nu-și pun banii lor la bătaie. În general, mintea lor e de a fura, nu de a vă da vouă. Și în cazul Găgăuziei acum interesul lui este bugetul de 1 miliard și vreo 600 milioane de lei ai UTAG-ului. Nu-l interesează pe dânsul cetățeanul din UTAG, din Comrat, din Vulcănești, Ceadâr-Lunga. Deloc nu-l interesează. Pe dânsul îl interesează să aibă acces la acești bani, să-i fure și să manipuleze mai departe”, a declarat Igor Grosu, citat de Vocea Basarabiei.

UPDATE: Politicianul fugar Ilan Șor a venit cu o reacție, după acuzațiile speakerului Igor Grosu. Șor a negat public declarațiile, acuzându-l pe Grosu, la rândul său, că ar încerca să împiedice proiectele de infrastructură pe cale să fie implementate în regiune.

„Nu e suficient pentru el că a luat jumătate de miliard de lei de la Găgăuzia. Reparația drumurilor, curților, școlilor și grădinițelor din Găgăuzia – este un coșmar pentru el. Mânuțele lui nu se pot atinge de întregul buget al Găgăuziei, și din mânie neputincioasă se strâmbă în fața camerei. O singură problemă: regele e gol, nimeni nu-l crede. Totul va fi realizat de către echipa mea. Fiecare drum – pentru început în Găgăuzia, ulterior, după alegeri, în toată Moldova.  Va rămâne doar o singură stradă distrusă în țară – cea care duce spre casa lui Grosu”, a declarat, în replică, Ilan Șor.

Amintim că Evghenia Guțul, promovată și susținută în campania electorală de Șor, a câștigat alegerile locale din regiune, în primăvara anului curent. În campania electorală, atât Guțul, cât și Șor, s-au lăudat că vor transforma autonomia în „Găgăuzia visurilor” – aeroport și un parc de distracții similar celui din Orhei, sunt cele mai de anvergură proiecte anunțate de cei doi.

Reamintim în acest context că Evghenia Guțul a fost învestită oficial în funcția de bașcan al Găgăuziei pe data de 19 iulie, în cadrul unei ceremonii somptuoase la care au participat, inclusiv, vedete din Turcia. Alături de noul bașcan nu au fost însă, nici ex-guvernatoarea UTA Găgăuzia Irina Vlah, nici conducerea de vârf a Republicii Moldova. De altfel, la două luni din momentul în care a preluat funcția, președinta Maia Sandu încă nu a semnat decretul prin care o numește pe Guțul membru în Guvern. Echipa „de vis” al lui Șor nu a fost confirmată, în funcții pentru fotolii în Comitetul Executiv al Găgăuziei, nici de Adunarea Populară din autonomie, deși au fost numeroase încercări în acest sens.

Recent, președinta a declarat că nu se grăbește să o numească pe Guțul membru în Guvern, în condițiile în care ar exista mai multe „suspiciuni” legate de Guțul. „Atunci când există suspiciuni că cineva face parte dintr-o grupare criminală sau că lucrează pentru interesele altui stat, trebuie să investigăm lucrurile și nu avem de ce să grăbim decizia”, a punctat șefa statului. Guțul nu a comentat deocamdată acuzațiile, dar a lăsat să se înțeleagă anterior că președinta ar tergiversa intenționat desemnarea sa în Guvern.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: