„Economisiți pe concerte, nu pe copii”: Zeci de „Părinți Solidari” îi cer lui Ceban să nu închidă grupele cu program prelungit din școli
Full Article 2 minutes read

„Economisiți pe concerte, nu pe copii”: Zeci de „Părinți Solidari” îi cer lui Ceban să nu închidă grupele cu program prelungit din școli

Reprezentanții asociației obștești „Părinți Solidari” au lansat o petiție online prin care îi cer primarului general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, să nu sisteze activitatea grupelor cu program prelungit în instituțiile de învățământ din capitală. Asociația susține că decizia municipalității poate avea „un profund impact negativ” asupra familiilor cu copii, mai ales asupra elevilor din clasele primare. Petiția a fost lansată pe 4 septembrie și semnată, până la această oră, de 138 persoane.

Potrivit AO „Părinți Solidari”, sistarea activității grupelor cu program prelungit va avea un șir de consecințe negative și riscuri, inclusiv pentru sănătatea și viața copiilor.

„Consideră că bugetul mun. Chișinău dispune de suficiente resurse și nu există premise de a sista activitatea grupelor cu program prelungit, iar motivul invocat a lipsei mijloacelor bănești este unul fals. Economisiți pe concerte, NU pe siguranța și viitorul copiilor!”, a declarat fondatoarea AO „Părinți Solidari”, Ala Revenco.

Reprezentanții asociației susțin că sunt gata să iasă la proteste și chiar să le inițieze, dacă municipalitatea va închide grupele cu program prelungit din școli.

Precizăm că purtătorul de cuvânt al primăriei capitalei, Vasile Chirilescu, a declarat pe 4 ianuarie pentru NM că Primăria Chișinău nu va mai finanța grupele pentru program prelungit, așa ca înainte, ci va „căuta soluții împreună cu școlile și părinții”. Chirilescu a menționat că municipalitatea nu va mai putea finanța grupele cu program prelungit din lipsă de fonduri – situație care ar fi fost generată de „presiunile” autorităților centrale asupra bugetului Chișinăului.

Tot astăzi, consilierii municipali ai Partidului de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS) au protestat în fața Primăriei Chișinău împotriva deciziei de a închide grupele. Manifestanții au desfășurat pancarte cu mesaje precum „Întoarceți banii copiilor”, „Salvați grupele cu program prelungit” și „Vanea, unde-s banii?”. Detalii – AICI.

„Primăria Chișinău nu închide grupele și nu manipulați oamenii, dar se lasă să activeze la dorința profesorilor și părinților, așa cum se făcea și până acum în Chișinău”, a scris, la rândul său,primarul Ion Ceban pe rețelele de socializare, după protestul din 4 ianuarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: