Peste patru mii de obiecte au fost conectate la agentul termic
Full Article 2 minutes read

Peste patru mii de obiecte au fost conectate la agentul termic

Până pe 12 noiembrie la sistemul centralizat de termoficare au fost conectate 4076 de obiecte racordate, anunță Termoelectrica printr-un comunicat de presă.

Astfel, de căldură beneficiază 2826de blocuri locative, 143 de grădinițe, 158 de școli, 66 instituții medicale, 231 case particulare, 82 de instituții superioare de învățământ și 570 de agenți economici.

De menționat că, Termoelectrica reglează centralizat temperatura optimă necesară a agentului termic livrat consumatorilor de la sursele de producere.

Totodată, clădirile racordate la sistemul centralizat de termoficare beneficiază de echipamente care permit consumatorilor prin intermediul Gestionarilor Fondului Locativ (GFL) și/sau persoanelor responsabile de contor să limiteze, majoreze sau să sisteze furnizarea agentului termic, în funcție de necesitățile locatarilor.

Se constată că, în blocurile locative în care unii proprietari de apartamente au intervenit neautorizat la sistemul de încălzire, majorând suprafața corpurilor de încălzire, se dezechilibrează sistemul intern de încălzire, ceea ce duce la supraîncălzirea acestor apartamente. În acest caz recomandăm gestionarilor fondului locativ să intervină pentru restabilirea sistemului de încălzire conform proiectului inițial.

Termoelectrica asigură cu energie termică 4431 de imobile, dintre care: 477 instituții bugetare, 795 agenți economici/alte instituții bugetare, 2846 de blocuri locative cu circa 210 mii de apartamente și 313 case particulare din mun. Chișinău.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: