Termenul limită pentru achitarea impozitului pe avere a fost extins. Când expiră acesta
Full Article 1 minutes read

Termenul limită pentru achitarea impozitului pe avere a fost extins. Când expiră acesta

Termenul limită pentru achitarea impozitului pe avere a fost extins cu o zi, până la 26 decembrie 2019. Potrivit unui comunicat de presă publicat astăzi, 24 decembrie, măsura a fost luată de Serviciul Fiscal de Stat, deoarece 25 decembrie a fost declarată zi liberă.

În cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat în termenul prevăzut de lege, va fi aplicată o penalitate în mărime de 0,0329 % per zi, din obligația neachitată în termen.

Impozitul pe avere se aplică asupra persoanelor fizice care dețin bunuri imobiliare cu destinație locativă şi case de vacanță (cu excepția terenurilor) a căror valoare cumulativ este estimată: la 1,5 milioane lei şi mai mult și au o suprafață totală de 120 m2 şi mai mult.

Contribuabilii identificați până la data de 1 noiembrie 2019, în calitate de subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere au fost informați despre suma impozitului pe avere ce urmează a fi achitată prin intermediul avizelor de plată. Acestea au fost remise până la data de 10 decembrie 2019.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: