Ucraina promite gaz și energie electrică pentru Republica Moldova, în caz de necesitate. Chicu: „Sunt sigur că nu vom ajunge la acest scenariu”
Full Article 2 minutes read

Ucraina promite gaz și energie electrică pentru Republica Moldova, în caz de necesitate. Chicu: „Sunt sigur că nu vom ajunge la acest scenariu”

Ucraina a dat asigurări că este gata să furnizeze gaze naturale și energie electrică Republicii Moldova, în regim de excepție, după 1 ianuarie 2020, dacă nu se va reuși aplicarea altor scenarii în această privință. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, în cadrul unei ședințe operative a executivului, care a avut loc în această dimineață, 13 decembrie. 

„Eu sunt sigur că noi nu o să ajungem la acest scenariu, dar vreau încă o dată să constat cu satisfacție că vecinul nostru din răsărit, Ucraina, este gata să ofere această asistență”, a menționat prim-ministrul Ion Chicu.

Premierul a mai declarat că premierul Ucrainei, Oleksi Honcharuk, ar urma să vină într-o vizită la Chișinău în martie 2020, atunci când s-a convenit organizarea ședinței comisiei interguvernamentale moldo-ucrainene.

Ion Chicu a precizat că se vor discuta mai multe subiecte de interes pentru Republica Moldova și Ucraina, precum problema patrimoniului Republicii Moldova și a Ucrainei, problema ecologiei râului Nistru, a Centralei Hidroelectrice de la Novodnestrovsk, a liberarizării transportului, în total, 14 subiecte.

De asemenea, premierul a vorbit despre necesitatea demarcării frontierei de stat la Giurgiulești, pe alte sectoare din nord și din sud, precum și pe sectorul transnistrean.

Amintim că ieri, 12 decembrie, o delegație a Republicii Moldova, în frunte cu prim-ministrul Ion Chicu, a participat la ședința plenară a șefilor guvernelor statelor membre GUAM, care s-a desfășurat la Kiev.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: