VIDEO Cel puțin 296 de morți și 153 de răniți, în urma unui cutremur în Maroc. Imagini devastatoare
Full Article 3 minutes read

VIDEO Cel puțin 296 de morți și 153 de răniți, în urma unui cutremur în Maroc. Imagini devastatoare

Un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade a lovit, în noaptea de 8 spre 9 septembrie, munții Atlas din țara africană Maroc. Preliminar, seismul devastator a provocat moartea a cel puțin 296 de persoane. Alți 153 de oameni au fost răniți. Totodată, mai multe clădiri au fost distruse, iar locuitorii din marile orașe au fugit din casele lor. 

Cutremurul a fost înregistrat la scurt timp după ora locală 23:00, mai exact la 22:11 GMT, la sud-vest de oraşul turistic Marrakech, la 320 de kilometri la sud de capitala Rabat.

Adâncimea cutremurului cu magnitudinea 6,8 pe scara Richter a fost estimată la 18,5 kilometri, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS).

Centrul Naţional de Cercetare Ştiinţifică şi Tehnică (CNRST), cu sediul la Rabat, a indicat, la rândul său, că seismul a avut o magnitudine de 7 grade pe scara Richter şi că epicentrul său a fost situat în provincia Al-Haouz.

În afară de Marrakech, seismul a fost simţit la Rabat, Casablanca şi Essaouira, semănând panică în rândul populaţiei. Din imaginile publicate pe rețelele de socializare, se observă că multe persoane au ieşit pe străzile acestor oraşe, temându-se că li se vor prăbuşi casele.

O înregistrare video, care circulă pe internet, arată momentul înfiorător în care o clădire se prăbușește în doar câteva secunde.


În fotografiile şi videoclipurile publicate de internauţi, pot fi văzute case avariate pe aleile oraşului vechi din Marrakech. Dar şi maşini lovite de pietre.

Potrivit ministerului de Interne din Maroc, seismul a dus la moartea a 296 de persoane în provinciile şi comunele al-Haouz, Marrakech, Ouarzazate, Azilal, Chichaoua şi Taroudant. Alte 153 de persoane au fost rănite şi internate în spital.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: