VIDEO Un șuvoi puternic a inundat o stradă de la Ciocana. Apă Canal: „Noi nu contorizăm câți litri de apă s-au scurs”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un șuvoi puternic a inundat o stradă de la Ciocana. Apă Canal: „Noi nu contorizăm câți litri de apă s-au scurs”

Un jet puternic de apă a izbucnit din pământ, în sectorul Ciocana al capitalei, din cauza unei avarii la apeduct. Incidentul a avut loc în seara zilei de 3 septembrie, în timpul ploii torențiale. Șuvoiul a ajuns până la liniile electrice, potrivit unor imagini video surprinse de un angajat al NM. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt de la „Apă-Canal”, Nadejda Fotescu, nu a știut să răspundă câți litri de apă s-au consumat în timpul incidentului, dar a dat asigurări că pagubele aduse întreprinderii nu vor fi suportate de chișinăuieni.

„Despre incident am fost anunțați la ora 19:40, apa fiind sistată imediat”, a declarat Nadejda Fotescu. De precizat în acest context că imaginile video cu șuvoiul au fost surprinde de angajatul NM în jurul orei 20:25. Martorii oculari au declarat că apa curgea în jet de peste o oră, fără ca nimeni să intervină.

Fotescu a precizat pentru NM că lucrările de lichidare a scurgerii de apă și remediere a apeductului avariat au durat până la ora 22:40.

„Lucrările s-au desfășurat în regim alert, în condiții meteo dificile, îngreunate de ploaia abundentă. (…) Au fost implicați mai mulți specialiști, dar și tehnică specializată. După finalizarea lucrărilor, toți consumatorii au fost reconectați la apă”, a mai precizat responsabila de la întreprindere.

Întrebată câți litri de apă s-au scurs în urma incidentului și cine va plăti pentru ea, Fotescu a menționat că Apă-Canal „nu contorizează câți litri de apă s-au scurs”. „Nu pot să vă zic acum. Important că aceste cheltuieli nu sunt suportate de consumatori”, a conchis Nadejda Fotescu.

De menționat că acesta nu este singurul caz când în capitală se produc astfel de incidente, în urma unor avarii la rețelele de apeduct. Recent, un șuvoi de apă, de peste 20 metri, a izbucnit în sectorul Botanica al capitalei, pe strada Tudor Strișcă. Atunci autoritățile au precizat că avaria s-a produs la un apeduct de presiune înaltă. Situația a fost remediată în decurs de circa șase ore.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: