Rusia declară că vrea să-și atingă obiectivele în Ucraina prin dialog
Full Article 2 minutes read

Rusia declară că vrea să-și atingă obiectivele în Ucraina prin dialog

Rusia își va atinge obiectivul de a asigura statutul neutru al Ucrainei și ar prefera să facă acest lucru prin discuții. Declarații în acest sens au fost făcute, pe 9 martie, de purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova, scrie Reuters.

Zaharova afirmă că obiectivele Moscovei nu includ răsturnarea guvernului de la Kiev și speră să obțină progrese mai semnificative în următoarea rundă de negocieri cu Ucraina.

Totodată, aceasta a adăugat că operațiunea militară a Rusiei merge strict în conformitate cu planul stabilit.

Amintim că o delegație a Rusiei împreună cu reprezentanți ai Ucrainei s-au așezat la masa de negocieri de trei ori, până acum. Deocamdată nu s-a ajuns la nici un compromis de încetare a focului. „Mici progrese” s-au înregistrat privind crearea coridoarelor umanitare, a spus șeful delegației ucrainene.

Pe 9 martie s-au împlinit 14 zile de la invazia Rusiei în Ucraina. Moscova refuză să recunoască că este un „război” și insistă că a lansat o „operațiune specială militară, pentru demilitarizarea și „denazificarea” Ucrainei”. Potrivit Oficiului ONU pentru drepturile omului, timp de 13 zile, în Ucraina au fost uciși 474 de civili, iar peste 860 au fost răniți.

Știrile NewsMaker în română le puteți găsi și pe pagina noastră de Facebook, dar și pe Telegram.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: