Moldoveancă obligată să se prostitueze în Dubai. Ce pedeapsă a primit femeia din spatele „afacerii”?
Full Article 2 minutes read

Moldoveancă obligată să se prostitueze în Dubai. Ce pedeapsă a primit femeia din spatele „afacerii”?

O moldoveancă de 35 de ani a fost condamnată pentru participarea sa la traficarea unei femei în Dubai și obligarea acesteia să se prostitueze timp de 3 ani. Instanța i-a stabilit inculpatei o pedeapsă de 7 ani și 6 luni de închisoare. Informațiile au fost confirmate de Procuratura Generală (PG) într-un comunicat din 26 februarie.

Potrivit PG, infracțiunea a avut loc la începutul anului 2014. Inculpata, prin înțelegere prealabilă cu o altă femeie, care a decedat, și cu un bărbat ( în privința căruia a fost pronunțată deja o decizie irevocabilă de condamnare pentru trafic de ființe umane), urmărind scopul exploatării sexuale comerciale a persoanei, prin înșelăciune, au indus în eroare victima privind un loc de muncă în Dubai în calitate de vânzătoare la un magazin, pentru un salariu atractiv. Abuzând de poziția de vulnerabilitate, manifestată prin situația financiară precară a victimei, au organizat perfectarea actelor și transportarea acesteia în orașul de destinație, ulterior cazând-o împreună cu alte femei și deposedând-o de pașaport.

Prin aplicarea violenței fizice și psihice față de victimă, sub pretextul că au cumpărat-o la prețul de 1 500 dolari, aceasta a fost exploatată sexual. Femeia a fost obligată să presteze servicii sexuale diferitor clienți, până la începutul anului 2017, atunci când victima a reușit să fugă.

Pe 16 februarie, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani a recunoscut inculpata vinovată de de trafic de ființe umane. Instanța a condamnat-o la 7 ani și 6 luni de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis. Totodată, aceasta a privată de dreptul de angajare a persoanelor în câmpul muncii și de a exercita activități conexe transportării de persoane pe o perioadă de 3 ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Inculpata a pledat nevinovată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: