Rusia refuză să comenteze incidentul cu racheta care a zburat în spațiul aerian al Poloniei, în timpul atacului împotriva Ucrainei
Full Article 2 minutes read

Rusia refuză să comenteze incidentul cu racheta care a zburat în spațiul aerian al Poloniei, în timpul atacului împotriva Ucrainei

Rusia nu va da o explicație Poloniei din cauza rachetei care a zburat în spațiul aerian al acestei țări până când nu vor fi prezentate „dovezi concrete”. Declarația a fost făcută de însărcinatul cu afaceri al Rusiei în Polonia, Andrei Ordas, pentru agenția RIA Novosti, scrie Meduza.

„Până nu vor fi furnizate probe concrete, nu vom da nicio explicație, deoarece aceste acuzații sunt nefondate. Această situație amintește foarte mult de incidentul din noiembrie anul trecut, când o rachetă a căzut pe teritoriul polonez și a ucis două persoane. Apoi au încercat să dea vina și pe partea rusă pentru acest incident. Ulterior s-a dovedit că racheta a fost trasă de armata ucraineană”, a declarat Ordas.

Amintim că autoritățile poloneze au raportat pe 29 decembrie că „un obiect neidentificat” a zburat în spațiul aerian al țării. Mai târziu, șeful Statului Major Polonez a spus că „totul indică” că era o rachetă rusească. Potrivit autorităților poloneze, racheta a zburat la 40 de kilometri adâncime în țară și a stat în spațiul aerian polonez timp de trei minute. După ce și-a schimbat cursul, s-a întors pe cerul Ucrainei și a fost doborâtă de apărarea aeriană acolo.

În seara zilei de 29 decembrie, Ministerul polonez de Externe i-a înmânat lui Ordas o notă prin care i-a cerut explicații pentru ceea ce s-a întâmplat. După aceasta, departamentul a promis un „răspuns mai sever”, dacă astfel de incidente se vor mai repeta.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: