Rusia vrea să livreze vaccinul Sputnik V țărilor sărace. Serul ar putea fi inclus în programul COVAX
Full Article 1 minutes read

Rusia vrea să livreze vaccinul Sputnik V țărilor sărace. Serul ar putea fi inclus în programul COVAX

Vaccinul Sputnik V ar putea fi inclus în programul COVAX. Fondul rusesc pentru investiții directe a depus o cerere în acest sens, a anunțat directorul instituției Vladimir Primak, pe 23 martie, scrie Kommersant

„Suntem în contact permanent cu Organizația Mondială a Sănătății. De asemenea, am expediat o cerere privind participarea la programul COVAX”, a precizat directorul Fondului pentru investiții directe din Rusia, în cadrul unei conferințe de presă.

Programul COVAX a fost elaborat de către experții din cadrul OMS, iar scopul acestuia este livrarea vaccinurilor către statele sărace. COVAX îşi propune să livreze circa 2 miliarde de doze de vaccin până la finalul anului 2021, încercând să acopere 20% din populaţia celor mai vulnerabile 92 de ţări, aflate în principal în Africa, Asia şi America Latină. În lista respectivă a fost incluse Republica Moldova și Ucraina.

Moldova a fost prima țară din Europa care a primit vaccinuri prin platforma COVAX. Este vorba despre 14 400 de doze de vaccin AstraZeneca care au ajuns la Chișinău pe 4 martie. Pe 19 martie, Moldova a recepționat 24 570 de doze de vaccin, prin intermediul COVAX.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: