Salutăm Google Pay în Moldova! Bine ai venit la maib

Noutate extraordinară pentru clienții maib.

Începând de astăzi, la maib este disponibil Google Pay atât pe dispozitivele Android, cât și pe dispozitivele WearOS.

Clienții maib, deținători ai cardurilor Visa și Mastercard, au posibilitatea de a efectua achitări în magazine fizice, în aplicații și online prin Google Pay – o modalitate rapidă, simplă și comodă pentru plăți zilnice doar cu telefonul.

Acum clienții maib au posibilitatea de a stoca cardurile de credit sau de debit pentru Google Pay în Google Wallet, un portofel digital care, la fel, se lansează astăzi în Moldova, disponibil pentru a fi descărcat din Google Play Store.

Cu Google Pay, clienții maib pot face plăți contactless direct de pe telefoane cu sistem de operare Android, iar tranzacția este procesată imediat. Google Pay și Google Wallet fac plățile și mai sigure, datorită mai multor niveluri de securitate implementate.

Tehnologia aplicată protejează datele reale ale cardului, care nu sunt stocate pe telefon și, respectiv, niciodată nu sunt dezvăluite. Folosirea unui token criptat și securizat asigură pentru Google Pay un nivel suplimentar de securitate și confidențialitate plăților digitale.

Token-ul este specific dispozitivului și este asociat cu un cod de securitate dinamic care se modifică cu fiecare tranzacție.

Pentru a adăuga un card Visa sau Mastercard în Google Pay este necesar de instalat în telefon aplicația Google Wallet din Google Play Store și de selectat metoda de activare:

  1. prin aplicația mobilă maibank/ secțiunea ”Carduri”/ click pe card/ butonul „Adaugă în GPay”;
  2. prin aplicația Google Wallet/ click butonul „Adaugă în Wallet”/ alege „Card de plată’

Efectuarea de plăți prin Google Pay la supermarketuri, farmacii, taxiuri, restaurante, cafenele etc. este extrem de simplă. E suficient de deblocat telefonul și de apropiat dispozitivul de POS-terminal. Confirmarea tranzacției este recepționată imediat.

Utilizatorii pot efectua achitări în aplicații și pe site-uri fără a fi nevoie să creeze conturi sau să completeze formulare lungi de plată. În acest caz e necesar doar de verificat dacă aplicația sau pagina web are butonul de plată Google Pay.

În cazul în care telefonul a fost pierdut sau furat, clientul poate utiliza rapid și simplu funcția “Find my device”, pentru a-l bloca de oriunde, pentru a seta o parolă nouă sau chiar pentru a șterge toate informațiile de pe el.

Maib – achită simplu și în siguranță prin Google Pay!

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Ilan Șor

„Victoria” lui Șor nu este de acord cu sancțiunile impuse de UE: Le vom contesta și la CtEDO dacă va fi necesar

Blocul „Victorie”, condus de politician condamnat Ilan Șor, acuză Uniunea Europeană de ingerință în alegerile din Republica Moldova, după ce formațiunea și mai mulți lideri afiliați au fost incluși pe lista de sancțiuni. Reprezentanții blocului susțin că măsura este una politică și anunță că vor contesta decizia în instanțele europene, inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO).

Potrivit blocului, sancțiunile ar fi motivate politic și ar avea drept scop să exercite presiuni asupra opoziției, care critică actuala guvernare. Totodată, liderii „Victorie” contestă acuzațiile aduse de UE privind tentative de destabilizare, pe care le califică drept „nefondate și nedovedite”.

„Referințele la publicații din mass-media pro-guvernamentală și la solicitările oponenților noștri par absolut ridicole. Asemenea acțiuni încalcă drepturile fundamentale: prezumția  nevinovăției, libertatea de exprimare, dreptul la un proces echitabil și alegeri corecte. Vom contesta aceste decizii în instanțele UE și, dacă va fi necesar, la CtEDO”, precizează Blocul „Victorie” în comunicatul emis pe 17 iulie.

Amintim că, pe 15 iulie, Uniunea Europeană a inclus 3 entități – toate afiliate lui Șor – în lista sa de sancțiuni pentru acțiuni menite să destabilizeze Republica Moldova. Este vorba despre Blocul „Victorie”, compania A7 și Centrul Cultural-educațional al Moldovei.

Pe lista sancțiunilor UE mai figurează, acum, și alți 9 lideri de partide și politicieni afiliați oligarhului fugar Ilan Șor, împotriva căruia UE a impus măsuri restrictive încă în 2023. Între aceștia: președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, deputații fugari Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca și președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu.

Victoria Furtună și Alexei Lungu au condamnat public sancțiunile impuse de UE și au anunțat că le vor contesta în judecată.

În prezent, lista UE de sancțiuni pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova include 23 de persoane și 5 entități.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Festivalul muzical îndrăgit “Love, Light & Music” revine cu o nouă ediție spectaculoasă

Concerte la Muzeul Satului din Chișinău, ajuns la a II-a ediție, va transforma din nou teritoriul Bisericii de Lemn într-o veritabilă oază muzicală pe 26 iulie! 

Artiști din Cuba, Franța, Polonia, Ucraina și Moldova, uniți pe o scenă se Geta Burlacu. Fii parte de un festival grandios de jazz lăutăresc, chanson franțuzesc și salsa cubaneză! 

Festivalul cu intrare liberă propune o experiență inedită, care combină bucatele pregătite în aer liber cu muzica live, toate fiind savurate într-o atmosferă relaxată.

Vino alături de prieteni și cei dragi la “Love, Light & Music Fest” – un festival cu 100% distracție garantată!

Data: 26 iulie

Ora: 17:00 (open-doors), 19:00 (start concert)

Locația: Muzeul Satului, Chișinău 

———

LINE UP:

19:00 Geta Burlacu

“Jazz Lăutăresc”

20:00 Mélanie Launay 

“Chanson Franțuzesc”

21:00 Roland Abreu & The Cuban Latin Jazz feat. Yaremi Kordos 

“Salsa Cubaneză”

22:00 DJ Markus Lawyer

Sponsor OFICIAL: Salonul Auto MG-MOLDOVA

Parteneri:

Nivalli, Apriori Wine, Sala de Degustare wine.md, Coca Cola HBC Moldova, OK Flora, Sensei sushi, Coffee Like, ICS Laska-Mol SRL, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, Primăria Municipiului Chișinău

Parteneri media:

Novoe Radio Moldova, Radio Polidisc, newsmaker.md, unica.md, unimedia.md, shok.md, afisha.md, point.md, stiri.md, realitatea.md, bani.md, rupor.md, rlive.md, cancan.md

Suport tehnic: Media Show Grup
Organizator: GB EVENT

CEC a stabilit regulile de participare la parlamentare: ce trebuie să cunoască cei care aspiră la fotoliul de deputat

Comisia Electorală Centrală (CEC) a publicat condițiile de participare în calitate de candidat la alegerile parlamentare din 28 septembrie 2025. Potrivit CEC, pot candida persoanele cu drept de vot care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv în ziua scrutinului, dețin cetățenia Republicii Moldova și nu au restricții legale privind exercitarea acestui drept.

Dreptul de a desemna candidați îl au:

  • Partidele politice, care au dreptul de a participa la alegeri, în baza datelor prezentate de Agenția Servicii Publice și care au fost confirmate de către CEC;
  • Blocurile electorale constituite și înregistrate de către CEC;
  • Cetățenii care își înaintează propria candidatură independent, cu condiția ca aceștia să nu fi fost membri sau susținători ai unui partid politic în ultimele 70 de zile înainte de ziua alegerilor.

    În cazul partidelor politice și a blocurilor electorale, desemnarea candidaților la funcția de deputat se face printr-o procedură specială în cadrul ședințelor organelor statutare ale partidelor și/sau blocurilor electorale, confirmată prin procese-verbale, împreună cu lista nominală a participanților la ședința organului responsabil și actele ce confirmă componența numerică și nominală a organului responsabil.

    Listele trebuie să conțină minimum 51 și maximum 111 candidați.

    Candidații independenți trebuie să colecteze între 2 000 și 2 500 de semnături. Prin derogare, o candidată femeie poate prezenta între 1 000 și 2 500 de semnături. Pentru colectarea acestora, se pot constitui grupuri de inițiativă.

    Listele de candidați trebuie să respecte cota minimă de 40% pentru ambele sexe. De asemenea, poziționarea pe listă trebuie să respecte regula: cel puțin patru candidați de același gen la fiecare zece locuri.

    Documentele de înregistrare vor fi depuse atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic. Fiecare candidat va completa o declarație de consimțământ privind candidatura sa.

    Perioada de depunere a documentelor va începe din 20 iulie 2025 și va dura până pe 19 august 2025.

    Reuters

    Tragedie în Irak: cel puțin 55 de morți într-un incendiu izbucnit într-un mall inaugurat acum cinci zile

    Cel puțin 55 de persoane au murit, iar multe altele au fost rănite în urma unui incendiu izbucnit într-un centru comercial din orașul Kut, situat în estul Irakului, scrie presa locală, citată de BBC.

    Incendiul a izbucnit miercuri seara în complexul comercial, care fusese deschis cu doar cinci zile înainte, potrivit jurnaliștilor. Flăcările au fost între timp stinse, însă echipele de intervenție continuă căutările pentru persoanele dispărute.

    Medicii locali au declarat pentru agenția AFP că 55 de persoane au decedat. Imaginile difuzate de postul de televiziune INA arată cum flăcările au cuprins mai multe etaje ale clădirii. Pe rețelele sociale au apărut și înregistrări cu oameni blocați pe acoperișul clădirii în timp ce incendiul era în desfășurare.

    Până la ora 4:00 dimineața, ambulanțele transportau încă răniți către spitale.

    „O catastrofă s-a abătut asupra noastră. Am mers la centrul comercial să luăm mâncare. Voiam să cinăm acolo, deoarece acasă nu aveam curent electric”, a spus un localnic.

    Orașul Kut este situat la aproximativ 160 de kilometri sud-est de Bagdad. Presa locală precizează că centrul comercial cuprins de flăcări era situat în centrul orașului.


    Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



    Vreți să susțineți ceea ce facem?

    Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

    Susțineți NewsMaker!
    NewsMaker / Andrei Mardari

    Veronica Dragalin nu va putea ocupa funcții publice timp de 5 ani

    Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a stabilit că Veronica Drăgălin nu a trecut Vettingul (evaluarea eticii profesionale și de integritate), ceea ce o împiedică să ocupe funcții publice timp de cinci ani. Decizia a fost luată în ședința din 17 iulie, după aprobarea raportului comisiei de vetting, care a constatat că Drăgălin și-a depus demisia după demararea oficială a procesului de evaluare. Cinci din cei opt membri ai CSP prezenți la ședință au votat în favoarea acestei decizii.

    La începutul ședinței, membra CSP, Aliona Nesterov, a propus sesizarea Curții Constituționale (CC) pentru a verifica constituționalitatea prevederii din legea privind vettingul care se referă la consecințele demisiei voluntare a unui judecător sau procuror după începerea evaluării. Ea a menționat că această normă a fost deja examinată de CC, dar sesizarea a fost respinsă.

    „Vreau să subliniez că anterior controlul s-a făcut în raport cu normele constituționale privind separația puterilor și independența judecătorilor. Eu însă vreau să atrag atenția asupra aspectului procedural, și anume asupra caracterului excesiv al procedurii de evaluare a procurorilor și asupra consecințelor care apar în cazul în care un procuror decide să plece din funcție din diverse motive”, a explicat Nesterov.

    Totuși, propunerea ei a fost susținută doar de trei dintre cei opt membri prezenți ai CSP.

    Decizia Consiliului Superior al Procurorilor poate fi contestată la Curtea Supremă de Justiție.

    Veronica Drăgălin și-a depus demisia din funcția de șefă a Procuraturii Anticorupție pe 19 februarie, solicitând să fie eliberată din funcție începând cu 21 martie. Ea a declarat că „se simte responsabilă în fața cetățenilor, dar a decis să pună interesele țării mai presus de orice alte interese și obligații”. Drăgălin și-a exprimat speranța că demisia sa va opri promovarea proiectului de lege privind comasarea Procuraturii Anticorupție cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate.


    Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



    Vreți să susțineți ceea ce facem?

    Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

    Susțineți NewsMaker!
    Больше нет статей для показа
    0
    Sondaj standard

    Ți-a plăcut pluginul nostru?

    Spelling error report

    The following text will be sent to our editors: