Salutăm Google Pay în Moldova! Bine ai venit la maib
Full Article 3 minutes read

Salutăm Google Pay în Moldova! Bine ai venit la maib

Noutate extraordinară pentru clienții maib.

Începând de astăzi, la maib este disponibil Google Pay atât pe dispozitivele Android, cât și pe dispozitivele WearOS.

Clienții maib, deținători ai cardurilor Visa și Mastercard, au posibilitatea de a efectua achitări în magazine fizice, în aplicații și online prin Google Pay – o modalitate rapidă, simplă și comodă pentru plăți zilnice doar cu telefonul.

Acum clienții maib au posibilitatea de a stoca cardurile de credit sau de debit pentru Google Pay în Google Wallet, un portofel digital care, la fel, se lansează astăzi în Moldova, disponibil pentru a fi descărcat din Google Play Store.

Cu Google Pay, clienții maib pot face plăți contactless direct de pe telefoane cu sistem de operare Android, iar tranzacția este procesată imediat. Google Pay și Google Wallet fac plățile și mai sigure, datorită mai multor niveluri de securitate implementate.

Tehnologia aplicată protejează datele reale ale cardului, care nu sunt stocate pe telefon și, respectiv, niciodată nu sunt dezvăluite. Folosirea unui token criptat și securizat asigură pentru Google Pay un nivel suplimentar de securitate și confidențialitate plăților digitale.

Token-ul este specific dispozitivului și este asociat cu un cod de securitate dinamic care se modifică cu fiecare tranzacție.

Pentru a adăuga un card Visa sau Mastercard în Google Pay este necesar de instalat în telefon aplicația Google Wallet din Google Play Store și de selectat metoda de activare:

  1. prin aplicația mobilă maibank/ secțiunea ”Carduri”/ click pe card/ butonul „Adaugă în GPay”;
  2. prin aplicația Google Wallet/ click butonul „Adaugă în Wallet”/ alege „Card de plată’

Efectuarea de plăți prin Google Pay la supermarketuri, farmacii, taxiuri, restaurante, cafenele etc. este extrem de simplă. E suficient de deblocat telefonul și de apropiat dispozitivul de POS-terminal. Confirmarea tranzacției este recepționată imediat.

Utilizatorii pot efectua achitări în aplicații și pe site-uri fără a fi nevoie să creeze conturi sau să completeze formulare lungi de plată. În acest caz e necesar doar de verificat dacă aplicația sau pagina web are butonul de plată Google Pay.

În cazul în care telefonul a fost pierdut sau furat, clientul poate utiliza rapid și simplu funcția “Find my device”, pentru a-l bloca de oriunde, pentru a seta o parolă nouă sau chiar pentru a șterge toate informațiile de pe el.

Maib – achită simplu și în siguranță prin Google Pay!

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: