Sau ucrainenii, sau rușii și belarușii. Ultimatumul Kievului pentru organizatorii competițiilor internaționale
Full Article 1 minutes read

Sau ucrainenii, sau rușii și belarușii. Ultimatumul Kievului pentru organizatorii competițiilor internaționale

Sportivii ucraineni vor boicota competițiile la care vor fi admiși reprezentanții Rusiei și Belarusului. Declarația a fost făcută de către ministrului tineretului și sportului Vadim Gutțait, pe 14 iunie.

Războiul de amploare declanșat de Rusia împotriva Ucrainei a luat viața a peste 70 de sportivi și antrenori. Reprezentanții Rusiei și Belarusului caută posibilitatea de a se face remarcați pe arena internațională, participând cu steag neutru. Este inadmisibil! Sportivii acestor țări nu pot participa la competiții internaționale, nici cu propriul steag, nici cu unul neutru. Pentru că ei fie își dau acordul tacit pentru uciderea ucrainenilor, fie susțin în mod deschis acest lucru”, a scris oficialul ucrainean pe Facebook.

În cazul în care sportivii belaruși și ruși vor fi admiși la competiții, reprezentanții Ucrainei nu se vor prezenta, a anunțat oficialul. Scesta a propus ca președinții federațiilor internaționale să fie invitați în Ucraina și să viziteze orașele Irpin, Bucea, Harkov și Cernigov.

Trebuie să știe ce simt sportivii ucraineni, atunci când se prezintă la linia de start alături de reprezentanții țării-agresoare”, a adăugat Gutțait.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: