Scrisori pentru pensionari de la PSRM, cu felicitări de la Dodon. Cum explică socialiștii
Full Article 2 minutes read

Scrisori pentru pensionari de la PSRM, cu felicitări de la Dodon. Cum explică socialiștii

Mai mulți pensionari ar fi primit în această perioadă plicuri cu felicitări din partea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în plicuri cu însemnele Partidului Socialiștilor. Câteva fotografii în acens sens au fost publicate de deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, pe 28 decembrie, pe pagina sa de Facebook. 

Exact ceea ce făcea anterior Plahotniuc, face acum Dodon. Socialiștii anterior se plângeau (chiar și în plenul parlamentului) că „democrații-nesimțiți” au acces la așa date, pe când ei nu; se pare că acum li s-a rezolvat „problema”. În al doilea rând, Dodon deja în mod deschis se erijează a fi șeful PSRM. Nici măcar nu șeful „informal” cum era până acum. Ceea ce contravine statutului președintelui potrivit Constituției țării, hotărârilor interpretative ale Curții Constituționale și jurământului pe care l-a depus la investirea în funcție. În al treilea rând, va trebui să verificăm dacă cheltuielile pentru „felicitari” sunt declarate așa cum prevede legea și nu reprezintă și acestea vreo acțiune de caritate „din tot sufletul”, a scris Litvinenco.

Contactat de NM, șefa serviciului de presă al PSRM, Irina Astahova, a precizat că partidul nu a făcut decăt să transmită mesajul de felicitare al președintelui Igor Dodon.

„De ce s-a ivit întrebarea? Pentru că mesajul a fost transmis de Partidul Socialiștilor, care a susținut și susține toate inițiativele sociale ale președintelui, care au fost adoptate în a doua jumătate a anului. PSRM și-a asumat responsabilitatea să răspândească mesajul președintelui”, a declarat pentru NM Irina Astahova.

Aceasta a mai menționat că PSRM s-a implicat fiindcă deține reursele necesare pentru a face acest lucru.

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: