Se mai caută 10 persoane care au zburat cu moldoveanca bolnavă de COVID-19. Sunt cetățeni români și italieni
Full Article 2 minutes read

Se mai caută 10 persoane care au zburat cu moldoveanca bolnavă de COVID-19. Sunt cetățeni români și italieni

Autoritățile din Republica Moldova nu reușesc să identifice încă 10 dintre persoanele care au zburat, sâmbătă, 7 martie, alături de moldoveanca infectată cu COVID-19, spre Chișinău. Informația a fost confirmată de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă de marți, 10 martie. 

„Au rămas 10 persoane care nu au fost identificate. Noi am avut 44 de persoane din grupul persoanelor cu risc înalt. Toate au fost identificate și informate. Dintre cele 14 persoane care nu se reușise identificarea au mai rămas 10, dar este vorba despre cetățeni italieni și români, pe care, cu regret, nu îi putem identifica nici după viza de reședință, nici după datele care sunt indicate în fișe. Sunt 10 persoane pe care încercăm totuși să le identificăm, dar asta nu ține de sistemul medical”, a explicat ministrul Sănătății.

Precizăm că este vorba despre pasageri ai cursei Wizzair, W6 3796, Milano-Chișinău, care a aterizat pe 7 martie, la ora 11:47.

Viorica Dumbrăveanu a mai spus că în ședința de miercuri, 11 martie, a guvernului, urmează să fie aprobat un proiect de lege pentru a intensifica măsurile de sancționare pentru persoanele care încalcă regimul de autoizolare.

Totodată, reprezentanta guvernului a anunțat că s-a luat decizia de a interzice ieșirea din Republica Moldova a persoanelor care au încălcat regimul de carantină.

Amintim că începând de astăzi, 10 martie, intră în vigoare restricțiile privind zborurile din zonele cu risc sporit de răspândire a coronavirusului de tip nou. Premierul Ion Chicu a precizat pentru NM că din zonele cu risc sporit de infectare cu COVID-19 vor putea urca la bordul avioanelor cu destinația Chișinău – doar cetățeni ai Republicii Moldova. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: