Șeful CNA, Iulian Rusu, și-a dat demisia. Grosu: „În timpul apropiat vom numi un nou director”
Full Article 1 minutes read

Șeful CNA, Iulian Rusu, și-a dat demisia. Grosu: „În timpul apropiat vom numi un nou director”

Șeful Centrului Național Anticorupție (CNA), Iulian Rusu, și-a dat demisia din funcție. Anunțul a fost făcut de speakerul Igor Grosu. Președintele Parlamentului susține că Legislativul va veni „în timpul apropiat, cu propunerea pentru a numi un nou director al CNA.

„Am luat act de cererea de demisie a directorului CNA, Iulian Rusu, care a parvenit astăzi în adresa mea. Îi mulțumim dlui Rusu pentru efort. (…) Așteptările Parlamentului și ale întregii societăți de la CNA sunt foarte clare: creșterea vitezei cu care sunt investigate actele de corupție, stoparea fluxurilor financiare ilegale, asigurarea integrității instituției prin accelerarea reformării Centrului Național Anticorupție și curățării instituției de practici și personaje nocive”, a declarat Igor Grosu.

Amintim că Iulian Rusu a fost numit în funcția de director al Centrului Național Anticorupție (CNA), pentru un mandat de cinci ani, pe data de 3 februarie 2023. Candidatura lui a fost propusă de un grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” și a fost susținută cu votul a 57 de deputați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: