Șeful Întreprinderii „Cartuș”, pus sub învinuire pentru trafic de arme și muniții
Full Article 2 minutes read

Șeful Întreprinderii „Cartuș”, pus sub învinuire pentru trafic de arme și muniții

Procuratura anunță terminarea urmării penale cu privire la factorul de decizie al unei societăți pe acțiuni, pus sub învinuire pentru contrabandă cu arme și muniții, în 2019-2020. Potrivit surselor NM, este vorba despre șeful Întreprinderii „Cartuș”, Vasile Gondiu.

Conform datelor din dosar, suma mărfurilor de contrabandă cifrează peste 2,4 milioane ruble rusești și peste 400.000 euro, care-n perioada infracțională valorau peste nouă milioane lei.

Acestea erau cumpărate din statele Uniunii Europene, iar apoi – primul lot a fost ilegal exportat în Rusia; pe când asupra celui de-al doilea, destinat Belarusului, la solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost aplicat sechestru pentru ulterioara lui confiscare în folosul statului.

Oamenii legii au stabilit faptul că învinuitul a omis obținerea autorizației obligatorii pentru exportarea acestor mărfuri, în schimb, acesta a indicat că armele și munițiile erau fabricate pentru activitate sportivă și de vânătoare.

Procuratura Generală precizează că printre munițiile traficate se regăseau și proiectile expansive, pistoale semiautomate, arme semiautomate și carabine, arme cu țeavă lisă și combinată, magazine, interzise spre export din UE spre Rusia și Belarus.

Bănuitul riscă închisoare de la 4 la 10 ani. În ceea ce privește implicarea altor persoane, urmărirea penală continuă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: