Șoferul care a urcat beat la volan și a provocat un accident mortal la Ghidighici își recunoaște vina. Cauza penală, trimisă în judecată
Full Article 2 minutes read

Șoferul care a urcat beat la volan și a provocat un accident mortal la Ghidighici își recunoaște vina. Cauza penală, trimisă în judecată

Șoferul care a urcat beat la volan și a provocat un accident la Ghidighici, soldat cu moartea unei femei de 30 de ani și a copilului acesteia de 7 luni, își recunoaște vinovăția. Acesta riscă până la 12 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport, informează Procuratura Generală, care a precizat că urmărirea penală a fost finalizată, iar cauza penală a ajuns în instanța de judecată.

Conducătorul auto care în noaptea de 9 iunie a provocat accidentul mortal la Ghidighici este învinuit de „încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, săvârșită în stare de ebrietate, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul a două sau mai multor persoane (art.264 alin.(6) din Codul penal)”.

Procurorii au înaintat acuzarea pe faptul că bărbatul de 33 de ani, conducând mijlocul de transport în stare de ebrietate alcoolică, deplasându-se cu depășirea limitei de viteză pe str. Victoriei din s. Ghidichici, mun.Chișinău, nu a manifestat prudența sporită la trafic, nu a ţinut cont de totalitatea factorilor ce caracterizează condiţiile rutiere, ignorând prevederile Regulamentului circulației rutiere, iar drept urmare s-a ciocnit cu un alt mijloc de transport în care se afla șoferul și 3 pasageri.

Doi pasageri, printre care o femeie de 30 de ani și copilul ei de 7 luni au decedat la fața locului, iar al treilea pasager, care s-a dovedit a fi un copil de 4 ani a suferit leziuni, care potrivit raportului de expertiză medico-legală se califică drept vătămări corporale medii.

Învinuitul și-a recunoscut vina în comiterea faptei imputate. Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 12 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: