Șoferul care l-a accident mortal pe tânărul campion la ciclism Valerian Răilean și-a aflat sentința. Tatăl: „O batjocură”
Full Article 2 minutes read

Șoferul care l-a accident mortal pe tânărul campion la ciclism Valerian Răilean și-a aflat sentința. Tatăl: „O batjocură”

Șoferul care a provocat, în februarie, un accident rutier la Stăuceni, soldat cu decesul unui biciclist minor și rănirea altuia, și-a aflat sentința. Instanța de judecată i-a dictat șase ani de detenție în penitenciar de tip deschis, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Decizia a fost pronunțată pe 20 iulie de magistrați Judecătorie Chișinău, sediul Buiucani. În reacție, tatăl lui Valerian Răilean, campionul decedat în accident, a calificat hotărârea instanței drept „o batjocură”.

„Nu văd corectă, aș pleda pentru modelul unei închisori de tip închis. Și bineînțeles că nu sunt de acord cu termenul. 6 ani pentru viața unui om, de copil, care avea aspirații, care voia să devină campion mondial, să meargă înainte. S-a antrenat ani la rând. Vara aceasta trebuia să meargă deja la competiții în Polonia, Ungaria, România, Italia. Avea toată viața înainte și o simt ca o batjocură față de noi, părinții, și față de întreaga societate. Din păcate sunt mulți ca și mine, în aceeași situație”, a spus tatăl lui Valerian Răilean, potrivit imaginilor video făcute publice de TV8.

Alianța „Biciclete Chișinău” a venit cu un mesaj de susținere, după pronunțarea hotărârii instanței de judecată: „Transmitem toate gândurile bune familiilor, suntem alături și le susținem în totalitate cu ce putem”.

Amintim că, pe 21 februarie, lângă localitatea Stăuceni, doi cicliști minori, care circulau pe acostament, au fost loviți de către un autovehicul. În urma impactului, unul dintre copiii de 12 ani a decedat, iar al doilea, potrivit medicilor, încă mai urmează o perioadă de reabilitare.

În momentul comiterii accidentului, șoferul automobilului avea permisul de conducere suspendat, după ce, în martie 2020, a urcat la volan în stare de ebrietate. În toată această perioadă, el a fost prins de polițiști la volan fără carnet și a fost amendat contravențional.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: