Șoferul care a provocat accidentul de la Băcioi, soldat cu 6 victime, dintre care 3 morți, și-a aflat pedeapsa. Câți ani va sta după gratii
Full Article 2 minutes read

Șoferul care a provocat accidentul de la Băcioi, soldat cu 6 victime, dintre care 3 morți, și-a aflat pedeapsa. Câți ani va sta după gratii

Șoferul în vârstă de 34 de ani, care a provocat, în mai 2023,  un grav accident rutier la Băcioi, soldat cu trei persoane decedate și alte trei rănite, și-a aflat sentința. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, i-a dictat miercuri, 7 februarie, 10 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. De asemenea, acesta este obligat să le achite victimelor despăgubiri în mărime de 3,5 milioane de lei pentru prejudiciul moral cauzat, informează Procuratura Generală.

Sentința este cu drept de apel la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, șoferul a urcat la volanul mașinii sale, de model „Audi A6”, fiind în stare de ebrietate narcotică și alcoolică cu grad avansat. PG precizează că, în timpul deplasării cu viteză excesivă pe a doua bandă de circulație, a încercat să depășească pe stânga automobilul din față, iar după ce a traversat linia continuă dublă, a ieșit pe banda din sens opus și s-a ciocnit cu un automobil de model „Renault Megane”, la volanul căruia se afla un bărbat.

În ura impactului, 3 pasageri ai automobilului de model „Renault Megane” au decedat la fața locului, în timp ce șoferul acestuia și alți doi pasageri ai automobilului de model „Audi A6” au fost transportați la Institutul de Medicină Urgentă, doi dintre ei fiind diagnosticați cu vătămări corporale grave și unul din ei cu vătămări corporale medii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: