Șor sfidează Parlamentul: „Vom participa la alegeri, am identificat mai multe soluții”
Full Article 2 minutes read

Șor sfidează Parlamentul: „Vom participa la alegeri, am identificat mai multe soluții”

Ex-Partidul „ȘOR”, declarat neconstituțional, condamnă public decizia Parlamentului prin care circa 600 de membri din echipa politicianului fugar Ilan Șor au fost lipsiți de dreptul de a mai candida la alegeri în Moldova, pentru cel puțin 3 ani. Formațiunea politică, declarată în afara legii, susține că hotărârea ar încălca Constituția și dă asigurări că va participa la alegerile din toamnă, în ciuda deciziei Legislativului.    

„Partidul Politic „ȘOR” condamnă decizia regimului fascist Sandu-PAS de a interzice reprezentanților noștri să candideze la alegeri. Reiterăm faptul că aceasta reprezintă o încălcare gravă a Legii Supreme a țării. (…) Precizăm că am identificat mai multe soluții legale care vor permite membrilor Partidului „ȘOR” să participe la alegerile locale din 5 noiembrie și să obțină o victorie absolută”, se arată în reacția ex-partidului „ȘOR”.

De menționat că deputații din formațiunea parlamentară PAS – partid aflat la guvernare, au votat pe 31 iulie, în lectura finală, proiectul de lege care prevede privarea, a circa 600 de membrii din conducerea ex-Partidului „ȘOR”, de dreptul de a candida la alegerile locale din acest an sau la cele parlamentare și prezidențiale din anul viitor. Decizia vine după ce Curtea Constituțională a pronunțat, pe 19 iunie, hotărârea prin care Partidul „ȘOR” a fost declarat neconstituțional.

Politicianul fugar Ilan Șor, lider al ex-Partidului „ȘOR”, a venit cu o reacție după decizia Parlamentului din 31 iulie. Politicianul condamnat la ani grei de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”  a calificat hotărârea drept „ilegală” și „neconstituțională” și anunță că o va ataca la Curtea Constituțională a Moldovei. Mai mult, Șor a anunțat din Israel, țară în care se ascunde de justiția moldovenească de mai mulți ani, că este gata să-și facă dreptate, inclusiv, la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO).

În reacție, Adriana Vlas, purtătoarea de cuvânt a PAS, a declarat pentru NM că proiectul de lege adoptata de Parlament nu este decât „o continuare firească” a hotărârii Curții Constituționale, prin care Partidul ȘOR a fost declarat neconstituțional. „Corupția și finanțarea ilegală a partidelor nu va fi tolerată”, a declarat Adriana Vlas pentru NM.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: