Space X restricționează utilizarea internetului prin satelit Starlink pentru dronele ucrainene: „Nu a fost destinat să fie folosit ca armă”
Full Article 2 minutes read

Space X restricționează utilizarea internetului prin satelit Starlink pentru dronele ucrainene: „Nu a fost destinat să fie folosit ca armă”

SpaceX, companie fondată de miliardarul Elon Musk,  a „luat măsuri” pentru a restricționa armata ucraineană să folosească internetul prin satelit Starlink pentru a controla dronele din regiune, scrie tvrain.

Într-o conferință de presă, președinta SpaceX Gwynne Shotwell a declarat că internetul prin satelit Starlink „nu a fost niciodată destinat să fie folosit ca armă”.

Utilizarea internetului Starlink pentru a controla dronele nu intră în sfera de aplicare a acordului dintre Space X și guvernul ucrainean, a precizat ea. Contractul, a adăugat Shotwell, a fost încheiat în scopuri umanitare – furnizarea de acces la internet pe scară largă pentru spitale, bănci și familii afectate de invazia rusă.

Potrivit lui Shotwell, există lucruri pe care „compania le poate face” pentru a limita utilizarea internetului în controlul dronelor, precizând că a făcut deja acest lucru. Care sunt aceste măsuri, Gwynne Shotwell nu a detaliat.

SpaceX furnizează Ucrainei, încă de la începutul războiului, terminale de comunicații prin satelit Starlink, care permit utilizarea internetului atunci când rețeaua se întrerupe la sol și în locuri greu accesibile. În octombrie 2022, fondatorul companiei, Elon Musk, a declarat că a oprit livrările și a cerut guvernului american să preia finanțarea, deoarece compania funcționa în pierdere, dar ulterior a anulat decizia și a continuat să aprovizioneze Ucraina cu terminale.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: