Statele UE au decis să impună un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei
Full Article 2 minutes read

Statele UE au decis să impună un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei

Consiliul Uniunii Europene a decis să impună un al patrulea pachet de sancțiuni economice și individuale în ceea ce privește agresiunea militară a Rusiei împotriva Ucrainei. De această dată, sunt vizați unii oligarhi, lobbyiști și propagandiști, precum și anumite întreprinderi de stat rusești. 

Consiliul a decis interzicerea tuturor tranzacțiilor cu anumite întreprinderi de stat din Rusia. O altă sancțiune ține de interzicerea furnizării oricăror servicii de rating de credit către orice persoană sau companie rusă.

La fel, reprezentanții Consiliului au anunțat că va fi extinsă lista persoanelor care au legături cu baza industrială și de apărare a Rusiei, cărora li se impun restricții mai stricte la export în ceea ce privește bunurile și tehnologia care ar putea contribui la îmbunătățirea tehnologică a sectorului de apărare și securitate al Rusiei.

În cel de-al patrulea pachet de sancțiuni se regăsește și interzicerea noilor investiții în sectorul energetic rus, precum și introducerea restricțiilor cuprinzătoare la export pentru echipamente, tehnologie și servicii pentru industria energetică.

În același timp, vor fi introduse restricții suplimentare în ce privește comerțul cu fier și oțel, precum și cu bunurile de lux.

În plus, Consiliul a decis să sancționeze oligarhii cheie, lobbyiștii și propagandiștii „care promovează narațiunea Kremlinului cu privire la situația din Ucraina, precum și să sancționeze companii cheie din sectorul aviației, militar și cu dublă utilizare, construcției navale și construcției de mașini”, se arată într-o declarație a Consiliului.

De menționat că Uniunea Europeană, SUA și alte țări au impus mai multe pachete de sancțiuni împotriva Rusiei după ce aceasta a invadat Ucraina. Restricțiile au afectat sectorul bancar, aviația, importurile de energie, precum și politicienii, oficialii, oamenii de afaceri și oamenii din media ruși care susțin războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: