Statul New York a anulat alegerile prezidenţiale primare din cauza pandemiei de coronavirus
Full Article 2 minutes read

Statul New York a anulat alegerile prezidenţiale primare din cauza pandemiei de coronavirus

New York este primul stat american care a anulat, luni, alegerile prezidențiale primare democrate, care urmau să se desfășoare pe 23 iunie. Decizia a fost luată pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus, scrie CNN

„În această perioadă, principalul obiectiv este să evităm contactul social care nu este necesar. Am ajuns la concluzia că nu mai are sens să organizăm un eveniment care ar fi pus la risc atât alegătorii, cât și angajații”, a declarat democratul Douglas Kellner, membru al Comisiei Electorale din New York.

„Săptămâna trecută, Biden a avertizat poporul american că președintele Trump ar putea folosi actuala criză ca scuză pentru a amâna alegerile din noiembrie. Ei bine, acum a creat un precedent datorită statului New York”, a declarat consilierul de campanie al fostului candidat Bernie Sanders, Jeff Weaver.

Mai multe state americane au amânat alegerile primare din cauza pandemiei coronavirusului, care a produs schimbări semnificative în viața de zi cu zi a cetățenilor. Luna trecută, guvernatorul democrat Andrew Cuomo a emis un ordin executiv prin care a amânat alegerile de la data prevăzută inițial, 28 aprilie, pe 23 iunie. Cuomo, a declarat luni, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va contesta decizia Comisiei Electorale.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: