Studiu: 1% dintre pacienții infectați cu coronavirus de tip nou nu prezintă niciun simptom
Full Article 2 minutes read

Studiu: 1% dintre pacienții infectați cu coronavirus de tip nou nu prezintă niciun simptom

Unele persoane infectate cu coronavirusul de tip nou sunt purtători ai maladiei, fără să prezinte vreun simptom. Potrivit portalului businessinsider.com, un studiu elaborat de savanții chinezi a demonstrat că în această categorie intră circa 1% din bolnavi.

Astfel, publicația scrie că o femeie de 20 de ani din Wuhan a molipsit cinci membri ai familiei, fără ca ea să prezinte vreun simptom al maladiei.

În același timp, cercetarea a demonstrat că persoanele purtătoare de virus îi pot molipsi pe alții, fără să știe că sunt infectate. Potrivit medicilor, acest paradox va complica măsurile inițiate pentru prevenirea epidemiei.

Un caz similar s-a întâmplat cu un profesor din Wuhan, care a molipsit alte persoane înainte să aibă vreun simptom al maladiei. Bărbatul a participat la o conferință științifică în data de 5 februarie, iar starea sa de sănătate era bună. Ulterior, doi pedagogi care au intrat în contact cu acesta s-au îmbolnăvit. La rândul său, bărbatul s-a simțit rău abia la întoarcerea în Wuhan.

În urma analizei datelor din perioada 8 decembrie 2019 – 11 februarie 2020, medicii chinezi au stabilit că 1,2% dintre pacienții infectați cu coronavirus nu prezintă simptome ale maladiei.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: